Mangelen på kullsyre i Norge har gjort sitt til at flere av de store bryggeriene har varslet redusert produksjon av øl. For mikrobryggeriet Doblougs Bryggeri på Frya, er situasjonen helt annerledes.

- Vi har kullsyre nok til langt utpå høsten. Nå girer vi opp produksjonen for å kunne møte etterspørselen, sier bryggeriets produksjonsleder, Roy Bjarne Moen.

Fikk kullsyre på Vinstra

Men det så svart ut for kullsyreleveransen til Doblougs Bryggeri også. Når varselet om kullsyremangelen kom på nyhetene, var det umulig å komme i gjennom til AGA for å få leveranse. Men hva gjør det når løsningen er rett i nabolaget.

- Vi kontaktet firmaet Tess på Vinstra, og der fikk vi lovnader om leveranse av det antall flasker vi hadde behov for, og mere til. Nå har vi nok kullsyre til å produsere 120 tusen flasker med øl, forteller en "ølblid" produksjonsleder.

Merkbar økning

Produksjonsleder Moen kan fortelle at de har merket en markant økning i salget etter at deres øl "Cerveza Noruega" fikk terningkast 6 på VGs sommerøltest i konkurranse med 100 andre ølsorter. Doblougs pilsnerøl fikk fire på terningen.

- Salget har økt, og blir det stopp eller kommer mindre øl på markedet fra de store bryggeriene, nå i dette varme været, så må vi være klare med leveranser av større volum. Og det blir vi nå ved å kunne øke produksjonen, forteller Moen til Dølen.

Inn i Norgesgruppen

Doblougs gode terningkast har heller ikke gått ubemerket hen hos de store dagligvarekjedene. Nylig var en delegasjon fra Norgesgruppen på bryggeribesøk og med påfølgende forretningsssamtaler på Peer Gynt Gården til bryggerieier Mikkel Dobloug i Sødorp.

- Alt ligger nå til rette for at øl fra Dobloug Bryggeri skal en del av det faste sortimentet til Norgesgruppen. Det er en stor fordel for oss på alle måter, sier produksjonsleder Roy Bjarne Moen hos Doblougs Bryggeri på Frya.