Sykkel-EM til Furusjøen

Europamesterskapet i terrengsykkel vil neste år finne sted på Kvamsfjellet.

Mesterskap: Sykkel-EM i 2019 vil finne sted på Kvamsfjellet.  Foto: Arkiv

Nyheter

Kvam IL får mer enn nok å henge fingrene i framover, for til neste år skal EM i terrengsykling arrangeres på Kvamsfjellet. Det ble gjort kjent på en pressekonferanse på Lillehammer lørdag kveld.

- Stor dag

- Det er en stor dag. Vi begynte med Furusjøen Rundt i 1967, etter hvert også på sykkel og dette er mulig fordi vi har en fantastisk stab. Vi hadde en drøm om å arrangere noe stort. Etter NM i 2014 så vi at vi kunne klare det på en god måte og så var vi så beskjedne at vi jobba med en plan om nytt mesterskap i årene som kom, sier styreleder i Furusjøen Rundt, Ole Kristian Rudland.

Også Nord-Frons ordfører, RUne Støstad, hadde tatt turen sørover i anledning presentasjonen.

- Når det først skulle bli EM, er det på sin plass at det ble på Kvamsfjellet. Det er en tillitserklæring til miljøet lokalt, som leverer arrarngement etter arrangement.

- Stort for sporten

Europamesterskapet sammenfaller med Kvam IL sitt hundreårsjubileum i 2019.

Mesterskapet er noe kommunen vil bruke aktivt på flere områder, blant annet for å fremme sykkel-relaterte aktiviteter, sier Støstad videre.

Også sykkelmiljøet ser fram til å kunne sykle et mesterskap på hjemmebane til neste år.

- Det er veldig stort for terrengsykkelsporten i Norge å få et mesterskap på hjemmebane. Det å kunne konkurrere mot de beste i Europa på hjemmebane vil kunne gi de norske utøverne et løft, sier landslagssjef terreng i Norges Cykleforbund, Eddy Knudsen Storsæter.


Internasjonal satsing

Furusjøen Rundt får støtte for å satse internasjonalt.