- Vi avliver ikke friske dyr

Kommunen må av helsemessige årsaker fange hjemløse katter i Kvam, noe som gjør flere katteeiere bekymrede for sine firbeinte. Veterinæren avviser at friske dyr vil bøte med livet.

Oppfordring: Veterinær Kathrine Nordahl ved Veterinærvakta Fron avviser at de vil avlive friske katter. Hun oppfordrer katteeiere til å merke dyrene sine. 

Nyheter

Over en periode på to uker, skal hjemløse katter fanges, ved hjelp av feller, utenfor bygdahuset i Kvam. Deretter blir de sjekka for eventuell ID-merking. De dyrene som ikke har chip, tas så med til sjekk hos Veterinærvakta Fron. De vil også legge ut bilder av kattene de har fått inn, slik at potensielle eiere kan melde seg.

- Problem over lang tid

Nord-Fron kommune står bak aksjonen. Kommunens utsendte plasserer ut feller i det aktuelle området, for så å frakte kattene til veterinærkontoret på Vinstra, som står for helsesjekk av dyrene som kommer inn.