Lærerikt og inspirerende

Aktiv og artig dag for barna som inntok prestegarden i Ringebu

Solen skinte og Ringebu prestegard viste seg fra sin beste side, men det store antall deltagere uteble på barnas egen dag.

Det var ikke mange som tok turen til Ringebu prestegard søndag, men barna som kom på barnas dag, koste seg i fin høstsol.   Foto: Ole Maurits Nybakken

Nyheter

Målet med barnas dag var at barna skulle få et nærmere forhold til prestegarden. Det var Prestegardsens venner som arrangerte dagen.

Prestegardens venner sto bak arrangementet søndag.  Foto: Ole Maurits Nybakken

 

Små kunstnere

Mange av «seniorene» i Prestegardens venner var med som tilretteleggere og funksjonærer og hadde laget en qiuz-løype rundt om på garden. Postene var plassert både ute og inne og de små-vriene spørsmålene hadde heldigvis tre svaralternativer. Anna Sigmond Gudmundsdottir fra Harpefoss stakk innom og holdt et lite male og tegnekurs for barna.

Anna Sigmond Gudmundsdottir fra Harpefoss holdt kurs for barna som møtte opp.  Foto: Ole Maurits Nybakken

Quiz ute i prestegarden var noe av det barna fikk bryne seg på.  Foto: Ole Maurits Nybakken

 

Stylter og blikkbokser

Ute på tunet kunne både store og små prøve å gå på stylter. Stylter var noe nytt og flere av ungene hadde ikke hverken hørt om eller sett slike «leketøy». Ballkasting på blikkbokser var noe lettere enn å gå på stylter, som ikke var så enkelt som det så ut som … Om ikke antall deltagere var stort hadde de som deltok en artig og lærerik dag i historiske og inspirerende omgivelser.

Å kaste på blikkbokser er en lek som aldri går av moten!  Foto: Ole Maurits Nybakken

Mange aktiviteter utendørs, men også innendørs var det mye å være med på søndag, blant annet malekurs.  Foto: Ole Maurits Nybakken