Rigger til byfest på Vinstra

Vinstrahallen og området rundt klargjøres til helgas store begivenhet - byfesten på Vinstra.

Den kommunale dugandsgjeng som sammen med Anita Heggestuen og Vegard Moshagen rigger for byfest på Vinstra. 

Nyheter

I år flyttes altså byfesten fra Nedregate til Vinstrahallen og området rundt. Det blir med andre ord fest og underholdning både innendørs og utendørs.

- Her blir det scene for musikk og annen underholdning både ute ned mot grusbanen og inne i hallen, sier Vegard Moshagen og Anita Heggestuen - henholdsvis kunstnerisk leder for byfesten og kommunalsjef med ansvar for byfestarrangementet.


Artistane "ser sola" og vil "snakke litt med deg": Klare for å skape folkefest i ny bydel

Byfesten på Vinstra arrangerast i år med mindre budsjett og på ny plass - men målet er det same: Å skape folkefest.

 

Presten åpner byfesten

Og det er sogneprest Terje Elvestad som åpner byfesten med bymesse lørdag morgen klokken 10. Han stiller i anledningen med eget band.

- Jeg har fått med meg fire lokale musikere til å bidra under messen. Det blir en halvtime med med messe og musikk. En messe av den litt spesiell sorten der vi flytter kirkerommet ut til folket, men helt i min ånd er det å la kirken bidra der folk er, sier Elvestad, som etter byfeståpningen overlater scene og hall til de yngre og barnas byfest som starter etterpå.

Deretter går det slag i slag utover hele dagen, ettermiddagen og kvelden. Av underholdning på dagtid kan vi nevne talkshow, Mukampen med både Hjalmar og Håkon Sveen og "Ut i det blå" med aktiviterer for de yngre i og omkring trærne som omkranser Vinstrahallen.

- Vi har i år rundt 60 utstillere på plass, og det er ny rekord. Her er alt fra el-sykler og lag- og organisasjoner til lokal mat og drikke, forteller Heggestuen.


Byfesten flyttes

Skepsisen er stor

Vinstras byfest flyttes fra Nedregate til Lomoen og Vinstrahallen - mange er skeptiske til flyttingen.

 

Staut og gammeldans

Bandet Staut er det store musikalske trekkplasteret under årets byfest. Og de gleder seg.

- Vi lover skikkelig fart fra første låt. Det å spille på Vinstra er nærmest som hjemmebane for oss etter at vi har spilt både på countryfestivalen og Rondaståk - og det med høy allsangfaktor, sier bandets vokalist Gaute Lein Ausrød til Dølen.

Staut går på utescena kl 23 etter at bandet Sinsenfist, Mads Hansen og Admiral P har gjort sitt.

- Samtidig med dette vil det være gammeldans på scena inne i hallen. Når Staut er ferdige som siste uteband, vil det lokale bandet "Hillbabes" avslutte byfesten på scena inne i hallen, påpeker Moshagen.

Og for de som ikke er kjent med "Hillbabes", så kan vi informere om at de spiller utelukkende låter fra bandet "Hellbillies". Så det er bare å sale på og ikle seg "Sylvspente boots" til lørdagens byfest.