Hardt og rått ved fossen

For andre gang samles tilhengere av tyngre musikk på Harpefoss Hotell.

Ny runde: Harpefoss Hardcorefestival ble arrangert for første gang i 2017.   Foto: Bødvar Hole

Nyheter

Årets festival, som går av stabelen 14.–15. september, er den andre av sitt slag, og arrangørene Jon Iver «Jompi» Myren og Johnny Vaet Nordskog opplyser at de har tatt med seg tatt lærdom fra fjorårets arrangement inn i årets festival.

Utvider festivalen

Arrangementet utvides til to dager og i tillegg til det faste programmet blir det blant annet gratiskonsert for barn og unge og kunstutstilling.

- Tilhengerne av denne typen sjanger vet hva de vil ha, og vi motiveres av et ønske om å gi dem en festivalopplevelse de sent vil glemme, uttaler arrangøren i en pressemelding.

Som navnet på festivalen tilsier, er repertoaret som presenteres på Harpefoss neste helg av det litt tyngre slaget. The Nika Riots starter ballet på fredagen, bandet fra Oslo så lyset i fjor vår og spiller hardcore/metal. 

Ti band

På programmet står også Heave Blood & Die, som lokket fram en sekser på terningen etter sin konsert under årets utgave av Buktafestivalen i hjembyen Tromsø.

Bandet er langt fra det eneste med opphav i nord; også Die A Legend, Ondt Blod, ATTAN og JABBA har røtter nord for Polarsirkelen.Totalt ti band skal spille i løpet av festivalen, som trekker besøkende fra nær og fjern.


Eventyret Highasakite tok slutt: Nå flyr Øystein Skar på egenhånd

Tida med bandet Highasakite er over, men Øystein Skar har aldri følt seg mer eventyrlysten enn nå. Vinstrakaren har en god følelse på det som venter framover.