Lensmannen roser ansatte

Rask respons fra ansatte ved Sundheim bo- og treningssenter førte til pågripelse av en mann denne uka.
Nyheter

Tirsdag formiddag fikk politiet en telefon fra Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra. Ansatte hadde oppdaget en mann som oppholdt seg på et rom han ikke skulle være på, for så å forsvinne i en bil, melder Innlandet politidistrikt i en pressmelding.

- Heldigvis fulgte de ansatte med, noterte seg registreringsnummeret og fikk varsla politiet, mannen ble seinere pågrepet ved Lillehammer, forteller lensmann i Midt-Gudbrandsdal, Jon Gaarden.

Hn roser de ansatte for å følge så godt med.

- Vedkommende hadde stjålet penger, som seinere ble levert tilbake. Det er langt fra alltid at slike saker ender godt. Det er også viktig, for folk som bor på et sted som dette skal føle seg trygge, sier Gaarden.

Etter pågripelsen ble det gjennomført avhør av mannen, som deretter ble sikta for tjuveri. Videre ble det oppretta utvisningssak og onsdag kveld vedtok Utlendingsdirektoratet at mannen skal utvises i to år fra Norge, opplyser politiet. Vedkommende blir sendt ut av landet fredag.