Ønsker velkommen til ny markedsdag

Markedsdagen i Kvam vokser: - I fjor kom det 37 utstillere, i år blir vi 50!

Markedsdagen i Kvam fortsetter å vokse. I år frister markedsforeninga i bygda med ennå flere utstillere - og så kommer Finn Schjøll!

På marked: Markedsdagen i Kvam blir stadig mer populær. I år kommer 50 utstillere til plassen ved Sinclair. – Vi tror det blir masse folk, sier Gro Wiktorin (t.h.). Malene Skinne (t.v.) og Gro Wiktorin skapte god stemning også i 2016.   Foto: Bjørn Sletten/arkiv

Alt rundt arrangementet gjøres på dugnad. Det er ingen som kan klare dette alene.

Nyheter

– Ja, det synes jeg er skikkelig stort, smiler Gro Wiktorin. Hun gleder seg stort til å ta i mot hele Norges Blomster-Finn til bygda.

– Finn skal holde blomstershow for oss gjennom en hel time. Etter på blir det mulig å kjøpe arbeidet hans, forteller Wiktorin, som også kan opplyse at Schjøll skal få bo på Kvamsfjellet mens han er på besøk.


Inviterer til folkemøte på Dale-Gudbrands gard

Det nærmer seg 2021 og tusenårsjubileum.Byfestgeneralen går gjerne på det sjuande året

Landingshjula er så vidt i bakken att for Anita Watterud Heggestuen, rett etter den sjette byfesten i rekka sidan Vinstra fekk bystatus.

 

Overraskelse

– Vi er strålende fornøyde med oppslutninga markedsdagen har fått gjennom disse fire årene. I fjor hadde vi 37 utstillere, i år kommer det 50!, forteller Wiktorin. Og de kommer fra både fjern og nær. Mye håndverk, grønnsaker, frukt, baking er bare noe av det de besøkende kan finne på markedsplassen ved Sinclair.

– Vi har fått bygd en scene der det blir en del underholdning. Vi kan også røpe at det blir en overraskelse på denne scenen i løpet av dagen. Ellers kan vi også friste med bruktsalg på garden Klevstad, sier Gro. Gardbrukerne i Kvam holder også utstilling av gamle traktorer. Også barna får anledning til å kose seg ekstra mye i Kvam denne dagen. Ei stor kran skal stå på plassen, der det kan bli muligheter for å ta turen opp, for å se bygda fra fugleperspektiv. Det blir ansiktsmaling og farging av hår.


Tilbake på TV-skjermen

Caroline Bratlien fra Vinstra kan leve med uforutsigbarhet i hverdagen, så lenge hun får danse.

 

Dugnadsånd

Det betyr mye for bygda at de har klart å etablere markedsdagen til en så populær tradisjon.

– Jeg elsker det!, smiler en entusiastisk primus motor, som roser dugnadsånden folket viser for å få arrangert denne dagen.

– Alt rundt arrangementet gjøres på dugnad. Det eringen som kan klare dette alene. Og så synes vi det er flott at ordfører Rune Støstad vil stille opp å være konferansier., sier Wiktorin.

– Det kom masse folk i fjor, men i år tror jeg det blir ennå mer. Og vi gleder oss, slår hun fast.