Eneste gudbrandsdøl i kretskorps: - Jeg er stolt av å være med i korps

Synne Solberg er stolt av å spille i korps. Nå har 16-åringen kvalifisert seg til Innlandets eget regionkorps.

Korpsentusiast: Synne Solberg er, så vidt hun sjøl veit, det eneste medlemmet i Hedmark/Oppland Regionkorps som kommer fra Gudbrandsdalen.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Det er jo litt prestisje, men mest av alt handler det om det sosiale. Pluss at det er en positiv erfaring å ha med seg videre.

Synne Solberg fra Sør-Fron er, så vidt hun sjøl veit, det eneste medlemmet i HOKK, Hedmark/Oppland Regionkorps, fra Gudbrandsdalen.

Søker hvert år

Korpset, som har medlemmer fra hele Innlandet, består av vel 60 ungdommer, i alderen 15-19 år. Solberg er til daglig medlem i Harpefoss skulemusikk, hvor hun har spilt fløyte i åtte år, og førsteårselev ved musikklinja ved Vinstra vidaregåande skule.

Hun har søkt om å komme med i HOKK en gang tidligere uten hell, så denne gangen er hun godt fornøyd. Alle medlemmene må søke årlig, så utskiftninger forekommer relativt ofte.

- Jeg har møtt flere av medlemmene på sommerkurs på Toneheim (folkehøgskole ved Hamar, red. anm.), så jeg kjenner noen fra før.

Stolt av korps

Medlemmene møtes med jevne mellomrom på ulike steder i Innlandet, for øvelse og konserter. Å spille i korps er en fin og inkluderende aktivitet, mener Solberg.

- Jeg er stolt av å være med i korps, men veit det er folk som syns det er teit. Det som er fint er at alle kan spille et instrument, det har ingenting å si hvordan du ser ut, om du er sterk eller lignende. Det er plass til alle.