Marthe (13) satser mot landslagsplass

For at Marthe Sylte fra Nord-Fron skal kunne satse på dressurridning må hun reise langt - både for å trene og finne lagkamerater.

Tidkrevende: Marthe Sylte satser alt på dressurridning med ponnien JDJ’s Flash. Målet er nå å komme seg på landslaget.  Foto: Privat

Tett på: Marthe tilbringer mange treningstimer sammen med den åtte år gamle ponnien JDJ’s Flash.  Foto: Privat

Nyheter

- Med unntak av treneren min og meg, er det ingen andre jeg veit om som rir på dette nivået i Gudbrandsdalen.

Det sier Marthe Sylte fra Kvikne, som sist helg deltok i NM i dressurridning lag for ponni, med utøvere i alderen 12-16 år. 

Ingen lokale lag

Hun har ridd siden hun var fem år gammel, men for to år sida ble satsninga mer seriøs, med hyppige treninger på Dovreskogen. Etter skolen reiser hun nordover dalen for å trene med ponnien JDJ’s Flash, et tidkrevende prosjekt.

- Det er ingen andre alternativer her, så derfor må jeg reise dit for å ri, forteller Sylte.

Som en konsekvens av manglende lag lokalt, det nærmeste er lokalisert på Hamar. Hun ble tipset om å melde seg inn i Tanum rideklubb, som ligger i Sandvika, utenfor Oslo.

Lagene i NM består av to utøvere, som rir separat. Deretter slås poengsummene deres sammen.

- Jeg hadde ingen forventninger forut for NM, jeg regna med å ligge nederst på lista. Men vi endte på en sjetteplass totalt, av ti lag, så det var ikke så ille.

Håper på landslagsplass

Interessen for hest og ridning tar mye tid, men hun er sikker i sin sak: Det er dette hun vil satse på videre, sjøl om det tidvis an bli tungt å reise så mye hit og dit.

- Jeg satser på å få starte i NM videre og håper på en plass på landslaget eller i elitegruppa. Når jeg skal starte på videregående, skal jeg søke meg til toppidrettslinja for dressur i Tønsberg.

Eneste gudbrandsdøl i kretskorps: - Jeg er stolt av å være med i korps

Synne Solberg er stolt av å spille i korps. Nå har 16-åringen kvalifisert seg til Innlandets eget regionkorps.