Øvelser gjennom hele dalen

Også kommunene i Midtdalen vil merke NATO-øvelsen nå i høst.

NATO-øvelsen: Også kommunene i Midtdalen vi merke den store øvelsen senere i høst.   Foto: Forsvaret.

Nyheter

Det er Fylkesmannen i Oppland som informerer om hvilke steder som er rekvirert som øvelsesområde. Hovedtyngden av øvelsesaktiviteten i Oppland vil foregå i tilknytning til E6 og E136 og vil skje i perioden 25. oktober til 8. november 2018.


- Forurensing kan påvirke gyting

Fylkesmannen konkluderer med at utbyggingen av vann og avløp på Kvamsfjellet har ført til forurensing.

 

30 land deltar

Både fly og helikoptre vil operere inne i øvelsesområdet. I oppland vil øvelsen foregå i Dovre, Lesja, Skjåk, Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu, Øyer, Gausdal, Lillehammer og Nordre-Land. 40 000 soldater kommer til Norge for å gjennomføre NATO-øvelsen. Sammen med 30 andre land skal Norge øve på å forsvare seg.

Publikum kan ved behov kontakte vaktsjef hos Forsvaret, opplyser fylkesmannen.