Vil finne dalens unge Peer Gynt

Arbeidet med neste års oppsetning er i full gang. Nå leter Peer Gynt AS etter en døl som kan bekle en ny rolle på Gålå.

Audition: Regissør Marit Moum Aune leter etter store og små aktører til neste års oppsetning. HEr sammen med kunstnerisk leder for Peer Gynt, Ellen Horn.  Foto: Ole Magnus Røen/arkiv

Nyheter

Neste helg (14. oktober) blir det audition i Låven ved utescenen på Gålå. Produksjonen er på jakt etter personer som kan bekle både små og større roller under oppsetningen. Nytt av året er at Peer som ung gutt vil dukke opp i forestillinga.


Her er neste års Peer Gynt-team

Neste års Peer Gynt forestilling på Gålå stiller med nytt team. Pål Christian Eggen, med familie i Espedalen, har fått den prestisjetunge rollen som Peer Gynt.


Leter etter lokal gutt

Under årets stemne ble det kjent at Pål Christian Eggen skal bekle rollen som Peer Gynt og Ågot Sendstad tar over som mor Åse i neste års oppsetning ved Gålåvatnet.

Regissør Marit Moum Aune, som har tatt over stafettpinnen fra Sigrid Strøm Reibo, har et spesifikt ønske, forteller Rita Støstad i Peer Gynt AS.

- Regissør Marit har vært tydelig på at hun ønsker mange gudbrandsdøler på scenen. Og i rolla Peer Gynt som liten gutt, ønsker hun en lokal gutt i alderen 7-11 år, som liker å stå på scenen.

- Trenger flere frivillige

Støstad understreker at frammøte ikke er synonymt med «tvungen» opptreden på scenen, det er lov å være nysgjerrig, men håper flere melder interesse.

- Vi trenger flere lokale frivillige som vil være med på scenen. Spesielt voksne karer er det behov for. Så langt er det god påmelding, men vi vil ha med flest mulig.


Sjå biletserie frå førpremiere torsdag

Torsdag var det førpremiere i strålande sol, og i kveld skal kulturminister Trine Skei Grande til Gålå, for å opne årets Peer Gynt-stemne.