Laga leikeplass tilpassa Torsteins rullestol: – Nå kan pappa vera med på leiken!

Viktoria på fire er glad i å ha med pappa Torstein Aanekre på leiken. Nå har dei saman laga leikeplass ute i hagen så pappa enkelt kan vere med.

Å leike saman: Pappa Torsetin Aanekre kan vere med Viktoria å leike i den nye leikarstova, der alt er tilpassa bruk av rullestol.   Foto: Privat

Nyheter

«Her bor Viktoria» står det på skiltet utanfor leikestova i hagen til familien Aanekre på Lillehammer. For dette er fireåringens eige, vesle hus, plassert sentralt i hagen, Victorias eigne boltreplass. Men sjølv om dette er hennar stad for aktivitet, er det ekstra stas å ha selskap av mor og far. Pappa Torstein Aanekre, frå Sør-Fron, sit i rullestol, og likar også å vere med dottera i leiken.

– Eg ville ikkje at dette skulle bli ein leikeplass som såg tilrettelagt ut, eller at folk umiddelbart skal tenkje at her bur det ein med fysiske utfordringar. Derfor har hagen vorte til ein leikeplass utan synlege ramper, eller andre hjelpemidlar, seier Torstein.