Marie og Magnus fikk «åpne» vegen

Tettstedstiltakene i Nord-Fron er nå ferdigstilte. Det ble markert med snorklipping og musikk i Kvam lørdag.

Gamle E6: Den offisielle åpninga sto Marie Holø Tungen og Magnus Holen for, her med litt bistand fra ordfører Rune Støstad.  Foto: Silje Josten Lien

Fikk klippe: Marie Holø Tungen og Magnus Holen hadde jobben med å klippe snor lørdag.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Skal vi klippe sånn her? Marie Holø Tungen og Magnus Holen har stilt seg opp midt på gamle E6 i Kvam, klare for å klippe snor. Trafikken er for anledningen stoppet, slik at de to får stå i fred.

Lørdag markerte Nord-Fron kommune, Statens vegvesen og Oppland fylkeskommune at arbeidet med tettstedstiltakene i kommunen er ferdig, med markering ved portalen inn til Fredsparken i Kvam.

- En milepæl

- Det har vært litt utfordringer underveis, innrømmet prosjektleder Rune Smidesang fra vegvesenet i sin åpningstale. Han skisserte prosesen med å komme i mål.

- I dag markerer vi nok en milepæl i Gudbrandsdalens samferdselshistorie, sa ordfører Rune Støstad. Han dvelte ved både positive og mer negative sider ved utbyggingen av ny E6, herunder utfordringer for lokalt nærlingsliv, som følge av redusert trafikk gjennom tettstedene.

- Samtidig har jeg snakket med folk som bor langs vegen, som er fornøyde med utfallet. En ting er sikkert; det har vært stort engasjementrundt dette, ikke alle har vært enige i tiltakene, men når det nå endelig er ferdig, må jeg si jeg syns det ble fint.Han påpekte også at det gjenstår mye arbeid på E6 ved Ringebu og Otta og at det derfor er grunn til å sette pris på at Nord-Fron er i mål.


Snorklipp for «ny» lokalveg

I gnistrende kulde ble de nye tettstedstiltakene gjennom Sør-Fron markert onsdag.


Åpning: Flere møtte opp for å overvære åpninga i Kvam lørdag.  Foto: Silje Josten Lien

- Vel anvendte penger

- For en som var med i «ordfører-aksjonen» i sin tid, er det ekstra gledelig å se at vegen nå er på plass. Det er spesielt to viktige hensyn; trivsel og trafikksikkerhet. Vi som driver med trafikksikkerhetsarbeid, vet at fart er noe av det farligste. Med de ulike tiltakene skal farten ned gjennom tettstedene, sa Gunnar Tore Stenseng, leder for trafikksikkerhetsutvalget i Oppland.

- Det har tidvis vært kaos, men det ble bra til slutt. Jeg tror det er vel anvendte penger, sa Stenseng, som også ga honnør til vegvesenet for å ha tatt imot innspill underveis.

Roger Slåstuen sto for et musikalske innslaget denne formiddagen og de frammøtte fikk servering.


Dette er ingen rundkjøring ...

Skal fylles med snø og bygges om

- Nei, dette er ingen rundkjøring. Det sier ekspert på rundkjøring i Statens vegvesen, Kjell Seim.Dette er ingen rundkjøring ...

Skal fylles med snø og bygges om

- Nei, dette er ingen rundkjøring. Det sier ekspert på rundkjøring i Statens vegvesen, Kjell Seim.