Presten som går nye veier

Sogneprest i Nord-Fron, Terje Elvestad, går stadig nye veier for å nå ut til folk og menighet.

Sogneprest Terje Elvestad arrangerer egen jegermesse i Skåbu førstkommende søndag kveld. 

Skåbu kirke og kirkestugu blir arena for jegermesse og nattverd søndag kveld. 

Nyheter

Han har arrangert Elvis-kveld i kirka, byfestmesse, countrymesse i Kåja og fotballkveld med burger for ungdommen - nå står jegerne for tur. Førstkommende søndag kveld blir det jegermesse med nattverd i Skåbu kirke.


Den norske kirke på countryfestival

Kirka i Nord-Fron går nye veger: I år blir det countrymesse og tilgjengelig prest

Den norske kirke vil ha egen stand og arrangere countrymesse under årets countyrfestival på Vinstra.

 

De som høster

- Jeg har lenge ønsket å ha en jegermesse midt i elgjakta. Dette arrangeres hver høst flere steder rundt om i landet. At det nå blir i Skåbu kirke, synes jeg er midt i blinken. Jeg håper folk slutter opp om tiltaket og møter opp. Målsetningen er at det skal bli en tradisjon. Og husk endelig på at absolutt alle er velkommen. Jeger eller ikke. Det blir en temagudstjeneste der jakt og bærekraftig høsting fra skaperverket er temaet, sier sogneprest Elvestad til Dølen.


Intens jakt etter skogens konge

Calma er nærmest for toppidrettsutøver å regne. Fireåringen er en essensiell faktor for suksess under jakta.

 

Messe, dikt og jakthistorier

Sognepresten har fått med seg flere lokale krefter for å lage en god messe. Kulturprisvinner Roger Slåstuen og Geir Thorud spiller fele og trekkspill. Musikken er hentet fra Torger Iverstuen sine komposisjoner. I tillegg blir det deklamert dikt fra diktsamlingen «Ekko fra fjellet» av Torger Iverstuen. Til slutt samles jegere og alle som vil i kirkestua.

- Etter gudstjenesten, som starter kl 19 om kvelden, blir det samling i kirkestua. Der skal det serveres mat og ordet slippes fritt for gode jakthistorier som jeg vet det er mange av. Felespillerne blir med i kirkestua og skaper en god ramme rundt det hele, påpeker Elvestad.