Kakefest for forbedret legekontor

Etter nærmere to år og i underkant av én million kroner, er den oppdaterte versjonen av legesenteret på Sør-Fron offisielt åpnet.

Markering: Ordfører Ole Tvete Muriteigen (t.v.) sto for den offisielle åpninga av det "nye" legekontoret mandag. Deretter fulgte servering og kakefest.  Foto: Silje Josten Lien

Skjermet: Den nye ambulanseinngangen gjør adkomsten lettere, og skjermer pasientene i større grad enn før.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Vi er godt fornøyde med løsninga, spesielt da akuttrommet. Kommunen har vist velvilje underveis, noe som er veldig positivt. Det ble kostbart, men var helt nødvendig å gjøre utbedringer her, sier Elisiv Teigen, daglig leder ved Sør-Fron Legesenter.

Arbeidet har for det meste vært klart ei god stund, men nå er omsider alle detaljer på plass. Det ble markert med kake og snorklipp mandag.


Fikk hjertestarter av Lions

Da den gamle hjertestarteren på legekontoret i Sør-Fron sang på siste verset, ble Lions kontakta. Nå er en ny på pass, med støtte fra foreninga.

 

- Nødvendig oppgradering

Teigen forteller at oppgraderinga var helt nødvendig.

- Det gjelder både et behov for å bevare taushetsplikten, tidligere var det lydt mellom venterom og laben, bedre arbeidsvilkår og bedre sikkerhet i forbindelse med legevaktordningen.

Lokalene er fortsatt de samme utenpå, men innvendig har legekontoret endret form i løpet av de siste årene. Undersøkelsesrommene og laboratoriet er adskilt fra venterommet med en skyvedør, i likhet med kontordelen.

- Når vi har legevakt her på huset, er vi innimellom aleine. Da er det greit å ha kontroll på hvem som kommer og går, forteller Teigen.


Denne «kosten» kan redde liv

Sju av ti kvinner under 40 tar testen, som potensielt kan forhindre kreft i livmorhalsen.


Åpnet med skalpell

Kostnaden på arbeidet endte til slutt på 967 000 kroner.

Skyvedøra var også et poeng da ordfører Ole Tvete Muriteigen uttrykte sin begeistring for de renoverte lokalene; den ble betydelig mer arbeidskrevende og kostbar enn først antatt. Han ymtet spøkefullt frampå at Sør-Fron skulle få sin versjon av "milliontrappa" i Ringebu.

Ordføreren er ikke fremmed for å åpne saker og ting, men denne gangen fikk han "klippe snor" med skalpell i akuttrommet.

Rommet er større en tidligere og har fått ny inngang, der ambulansen kan kjøre helt inntil, og pasienter skjermes i større grad enn før.

Oppjustert: Akuttrommet skal romme både ambulansepersonell, båre, ansatte og pårørende.  Foto: Silje Josten Lien