Knallhelg i vente, så kommer snøen lavende.

Prognosene viser at det bygges opp et høytrykk over Skandinavia i helgen, men i løpet av neste uke kommer det et lavtrykk som går nordover.

Sol fra skyfri himmel i helga, men tirsdag kommer snøen også nede i dalen. 

Nyheter

Lørdag og søndag får Gudbrandsdalen strålende sol, men til uka kommer snøen til Østlandet. Og det kan komme betydelig mengder, ifølge meteorologen.


Snøbrøyting sprengte budsjettene

Den lange snørike vinteren gir millionsmell på kommunale budsjetter.

 

Skift til vinterdekk nå

- Det betyr at en ny front skal passere Østlandet i løpet av tirsdagen. Det er da en mulighet for at den kalde lufta blir liggende, slik at nedbøren kommer som snø eller frysende nedbør på begynnelsen av dagen. Senere på dagen vil det gå over til regn, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det er spesielt Sør-Norge og Østlandet som er utsatt, og det meldes at det vil komme mye snø slik som det ser ut nå.

– Det vil nok ikke være en dum idé å skifte til vinterdekk nå i helga ettersom det er fullt mulig at det kommer snø også i lavlandet, sier Granerød.


Kjell Magne ivrer for jakt og fiske: - Vi er avhengig av å tiltrekke oss nye folk

For Kjell Magne Pinløkken er det stor forskjell på det å vandre i fjellet med eller uten børsa over skuldra.

 

- Fare for glatte partier

Fredag morgen er det meldt om vekslende bart og isdekke og fare for glatte partier på E6 over Dovrefjell mellom Oppland og Sør-Trøndelag. På E134 over Haukelifjell er det bart og vått og fare for glatte partier. På riksvei 7 over Hardangervidda mellom Hordaland og Buskerud er det stort sett bart og vått. Klokka 05.30 var det minus 5 grader og lette snøbyger. På riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli er det bart og vått og fare for glatte partier. På riksvei 15 over Strynefjellet mellom Sogn og Fjordane og Oppland er det snø- og isdeke og fare for glatte partier.