- Jeg syns det er viktig å være ærlig

Neste uke slipper artisten fra Ringebu ny musikk, der hun tar opp personlige erfaringer.

Ny låt: MaVe slipper tre låter og musikkvideoer i løpet av november.  Foto: Erik Berg-Johansen

Nyheter

- Det er spennende og litt stressende, men jeg gleder meg veldig.

MaVe, eller Marita Vestad, har allerede opparbeida seg mye erfaring som musiker og artist. Nå er hun klar med nytt låtmateriale, der vanskelige temaer står i sentrum.


Sjå video med ny låt på døl

MaVemed ny låt på døl

Konserten på Ringebu bibliotek sundag var den siste MaVe har sett opp på programmet førebels. Ei ny utgjeving er undervegs, og for fyrste gong prøvar ho seg på norsk tekst.


- Beskrivelse av angst

9. november slipper hun den første av tre låter «Part 1 – Breathe Under Water». Påfølgende helg får publikum også se musikkvideoen til låta, som stammer fra EP-en «Triology». Gjennommusikken tar hun tak i «tunge» og tidvis vonde temaer.

- Den første låta er min beskrivelse av angst, når du gjør deg klar for noe vanskelig og den prosessen du da går gjennom.

Underveis var hun usikker på hvorvidt det var lurt å dele, men da prosjektet var klart, var hun ikke i tvil.

- Jeg syns det er viktig å være ærlig, og håper at det kan vise noen at det går bra. Låtene omhandler ulike temaer, men alle tre tar deg gjennom prosessen når du nesten føler du ikke kan holde hodet over vannet, forteller Vestad.

Filmet lokalt

De tre musikkvideoene er filma i Øksendalen i Ringebu, iskyrkja på Fåvang, Ringebu prestegard, på Otta og i Oslo.  

I musikkvideoene har artisten fått med seg den London-baserte danseren Kristine Berget, også hun fra Ringebu. De to vokste opp sammen i Ringebu og  endte tilfeldigvis opp på samme skole; Liverpool Institute for Performing Arts - også kjent som Paul McCartney-skolen.

- Jeg er utrolig glad for at jeg fikk med meg Kristine og fotograf Erik (Berg Johansen, red. anm.) på laget, i arbeidet med videoene. De forsto hvor jeg ville og det ble fantastisk.


Får låt med i ny ungdomsserie

Singelslipp og debut i NRK-serie

Marita Vestad, alias MaVe, sin låt «Bombs» er med i ny dokumentarserie fra NRK.