Statens vegvesen advarer mot glatte veger

Underkjølt regn kan tirsdag ettermiddag og kveld skape problemer på vegene.

Vinterføre: Nysnøen har allerede før til glatte veger flere steder. Tirsdag ettermiddag ventes underkjølt regn.  Foto: Silje Josten Lien/illustrasjon

Nyheter

Snøværet natt til tirsdag introduserte for alvor vinteren i lavlandet, men det spørs hvor lenge snøen blilr liggende. Allerede tirsdag ettermiddag og kveld er nedbøren venta å komme som regn, etter at temperaturen har økt.

- Vi har mye nedbør i vente. Dette kan komme som regn som fryser på bakken, noe som kan gi dårlig veggrep, uttaler Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Gubrandsdalen er et av områdene i Oppland der risikoen er størst. Hvis prognoesne slår til, vil både hovedveger og sideveger være utsatt.

 – Statens vegvesen sine driftsentreprenører vil utføre nødvendige tiltak, men det kan ta tid, før de når over hele vegnettet med strøsand eller salt. Vårt råd til trafikantene er å beregne god tid, kjøre etter forholdene og holde god avstand til bilen foran, sier Stensrud.

Vegvesenet påpeker at alle kjøretøy nå må være utstyrt med vinterdekk, og at disse må være i god stand. For busser, vogntog og andre tunge kjøretøy er oppfordringa å se an vær- og føremeldingene og legge på kjetting i tide.