Åpner døra for ungdommene

Ungdomsklubben på Vinstra holder åpent for de som ønsker et sted å være eller noen å snakke med torsdag kveld.

Åpen dør: Alle de ungdommene som måtte ønske noen å snakke med, eller bare et sted å være, er velkomne til ungdomsklubben torsdag kveld, forteller ungdomskonsulent Erik Tøftestuen.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Vi så at mange satte pris på å kunne være her onsdag kveld, så da fant vi ut at vi ville holde åpent også i kveld.

Ungdomskonsulent i Nord-Fron, Erik Tøftestuen, legger ikke skjul på at det har vært et utfordrende døgn.


Dette er saken:

16 år gammel jente døde etter knivstikking på Vinstra - et ungdomsmiljø i sorg

Onsdag ettermiddag ble ei jente på 16 år bekrefta død. Hun ble knivstukket av en jevnaldrende gutt som ble pågrepet i tilknytning til at politiet ankom stedet.


På klubb da nyheten kom

Politiet fikk melding om knivstikking på Vinstra like før klokka fire onsdag ettermiddag, og da meldinger om hendelsen begynte å dukke opp, befant mange ungdommer seg på Klubben i Kåja.

- Mange var her da de fant ut hva som hadde skjedd, med de reaksjonene det medførte. Noen følte for å snakke sammen eller med en voksen, mens andre ville sitte mer i ro eller gjøre noe annet, sier Tøftestuen.

- Jeg opplevde at mange syns det var godt å være sammen, og at det var en passende ramme, tross de tragiske omstendighetene.

- Viser omsorg

Klubben er et tilbud til ungdommer fra 13 år og oppover. Tøftestuen forteller at det også vil det være helsepersonell til stede, for å supplere de ansatte torsdag.

- Vi er åpne på at vi har vårt fagfelt, og så tar andre faginstanser seg av situasjoner der det er behov for mer hjelp.

I likhet med ordfører Rune Støstad, roser ungdomskonsulenten ungdommene.

- Etter mitt syn opptrer ungdommene godt og de viser omsorg for hverandre. Det er jo små forhold, så mange kjenner til de involverte.

Ungdomsklubben holder åpent til 19.30. Vinstra vidaregåande skule holder også åpent utover kvelden. I forbindelse med drapet er det opprettet en omsorgstelefon, som er åpen for alle hele døgnet. Nummeret er 480 75 383. Tjenesten er tilgjengelig fram til mandag 5. november kl 15:30.


Antatt gjerningsmann er avhørt og siktet for drap

Politiet har avhørt den siktede i drapssaken på Vinstra. Den antatte gjerningsmannen ivaretas av barnevernet, opplyser påtaleansvarlig.