Antatt gjerningsmann er avhørt og siktet for drap

Politiet har avhørt den siktede i drapssaken på Vinstra. Den antatte gjerningsmannen ivaretas av barnevernet, opplyser påtaleansvarlig.

Ansvarlig: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad er påtaleansvarlig i saken. Hun understreker at det fortsatt gjenstår mye etterforskning.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Mistenkte er avhørt og siktet, men ut over det vil jeg på næværende tidspunkt ikke gå ut med videre informasjon hverken fra avhøret eller siktelsen, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad, som er påtaleansvarlig i saken der ei 16 år gammel jente ble knivdrept og en voksen mann ble lettere skadet onsdag ettermiddag.

Den antatte gjerningsmannen, også han 16 år gammel, er nå siktet for drap.

Lensmannskontoret på Vinstra står for etterforskningsledelsen, med bistand fra andre deler av Innlandet politidistrikt og Kripos.


Dette er saken:

16 år gammel jente døde etter knivstikking på Vinstra - et ungdomsmiljø i sorg

Onsdag ettermiddag ble ei jente på 16 år bekrefta død. Hun ble knivstukket av en jevnaldrende gutt som ble pågrepet i tilknytning til at politiet ankom stedet.

 

Samarbeid med barnevernet

- Bevæpnet politi rykket ut til stedet og etter 10-12 minutter hadde de kontroll på antatt gjerningsperson, forteller Svein Morten Laingen, etterforskningsleder ved Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor, i forbindelse med en pressekonferanse torsdag formiddag.

Grimstad kan informere om at den mistenkte 16-åringen blir ivaretatt etter fastsatte rutiner i samarbeid med barnevernet. Hun vil heller ikke si noe om det er noe kontakt mellom siktede og vedkommendes familie.

- Vi har faste rutiner å følge, og den siktedes familie har egen kontakt gjennom kommunens personell i kriseberedskapstaben.

- Fra politiets side skal vi vurdere varetektsfengsling, men det er klart at 16-åringer ikke puttes i fengsel etter våre retningslinjer. Vi skal ha en dialog rundt dette og må vurdere hva vi skal gjøre videre, det er ikke bestemt på nåværende tidspunkt, fortsetter hun.

Politiet avholdt torsdag en pressekonferanse på Vinstra. F.v. Lensmann Jon Gaarden, politiadvokat Stine Rigmor Grimstad og etterforskningsleder Svein Morten Laingen.  Foto: Silje Josten Lien

 

- Tidlig i etterforskningen

På spørsmål om politiet har funnet digitale spor via Facebook, Youtube eller andre sosiale medier, så sier Grimstad at det er for tidlig å gå ut med slik informasjon.

 - Vi er veldig tidlig i etterforskningen, så det er lite vi kan informere om. Det er også slik at vi ennå på langt nær har fått avhørt alle vitner. Vi holder kortene tett til brystet for å unngå bevisforspillelse.

Politiet opplyser at det er innført luftromsrestriksjoner for RPAS/droner over åstedet. Restriksjonene gjelder i 2 500 meters radius horisontalt og 2 500 fot vertikalt.


Gjerningspersonen etter knivstikkinga er pågrepet

Tre personer var involvert i knivstikkinga der en mindreårig person er bekrefta død.