Ordfører og prest: - Det er viktig å samles også i en vond tid

Nord-Frons ordfører utsetter kommunens planlagte kulturkveld, men ber andre arrangører ta sine egne valg i dagene framover.

Fra pressebriefen på VVS med rektor Solheim, ordfører Støstad og sogneprest Elvestad. 

Nyheter

Under en pressebrief på VVS med skolens rektor og kommunens ordfører og sogneprest, ble det påpekt viktigheten av at folk samles i lokalsamfunet også i en slik vanskelig og vond tid.

- Vi utsetter kommunens kulturkveld til over nyttår. Men det andre som er planlagt i lokalsamfunnet framover, får den enkelte arrangør ta sine egne valg. Mange arrangement passer, mens andre gjør det ikke, sa ordføreren.


Kommunen held foreldremøte, og ungdomsklubben åpnar dørene

- Ungdommane imponerer meg. Dei er så kloke og modige og er gode forbilder i denne vanskelege tida

Ordførar Rune Støstad leiar kriseteamet sitt arbeid utover torsdagen.

 

Arrangement som passer

Sogneprest Elvestad fulgte opp ordførerens oppmodning. Han ser som ordføreren også nytten i arrangement.

- Dette er en skrekkelig vond tid for hele lokalsamfunnet. Men i slike tider er det også viktig at vi møtes og står sammen. Der kan forskjellige arrangement være en god møteplass for å snakke sammen, trøste hverandre og slippe å være alene. Langtifra alle arrangement passer, men den enkelte arrangør vet nok selv hva som er rett og ikke å arrangere. Ved å holde passende arrangement i gang, signaliserer vi også til hverandre at vi skal videre i livet og at lokalsamfunnet skal videre, påpekte sogneprest Terje Elvestad.


Antatt gjerningsmann er avhørt og siktet for drap

Politiet har avhørt den siktede i drapssaken på Vinstra. Den antatte gjerningsmannen ivaretas av barnevernet, opplyser påtaleansvarlig.

 

Avlyser konsert

Utestedet Kolonialen i Nedregate på Vinstra, har i samråd med bandet VON avlyst lørdagens annonserte konsert. Der skulle bandet fra Heidal holde sin avskjedskonsert som band.

- I lys av hendelsen på Vinstra, har vi bestemt å avlyse lørdagens avskejdskonsert med Von på Kolonialen. Det kjennes ikke rett, skriver VON og Kolonialen på sine facebooksider.