Politiet har ingen andre mistenkte i knivdrapet

Avkrefter ryktene om at det skal være flere enn 16-åringen involvert.

Lensmann Jon Gaarden (f.v.), politijurist Stine Rigmor Grimstad og politibetjent og leder for etterforskningen, Svein Morten Laingen, under pressekonferansen fredag ettermiddag.  Foto: Tor Laren

Nyheter

Politiet holdt fredag ettermiddag pressekonferanse i forbindelse med drapet på Vinstra onsdag.

Den sikta 16-åringen er begjært varetektsfengsla i to uker. Siktelsen går på drap og på grov kroppsskade. I tillegg til den drepte 16 år gamle jenta, ble også en voksen mann skadet da han forsøkte å gripe inn.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad avkrefta ryktene som har versert om at det skulle være flere involvert.

- Vi mener vi har god oversikt over hvem som var på stedet. Det er ikke riktig, som det har versert rykter om, at det skal være flere involvert. Det kan jeg herved avkrefte, sa Grimstad.


Varetektsfengsles i to uker

Den drapsikta 16-åringen blir varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøksforbud.

 

- Alvorlig for hele samfunnet rundt oss

Hun gjorde det også klart at politiet har full kontroll på hendelsesforløpet. De fikk melding om hva som skjedd klokka 15.56. Rett etter ble 16-åringen pågrepet.

- Vi er fortsatt i den inledende fasen på etterforskningen. Vi er ferdig med åstedsundersøkelse, sa Svein Morten Laingen, som er leder for etterforskningen.

Lensmann Jon Gaarden understreka den alvorlige situasjonen som, ikke bare Vinstra som by, men hele Midtdalen nå befinner seg i.

- Vi har fokus på å ta vare på de pårørende. Så er dette alvorlig også for hele samfunnet rundt oss. På videregående går det elever fra hele Midtdalen. Det er et apparat som tar vare på elever, foreldre og lærere. Vi har et godt samarbeid med Nord-Fron kommune, det skal vi fortsette med, sa Gaarden.

Lensmannen kunne informere om at siktedes datautstyr og telefon er beslaglagt, og siktedes You tube-kanal er tømt.

- Dette er fast prosedyre i slike saker, som en del av den videre etterforskningen, påpeker Gaarden.

Fredag klokka 16.00 holdt politiet pressekonferanse. Lensmann Jon Gaarden (nærmest kamera) ga beskjed fra de berørte familiene at de ønsker fred i sorgen og i de problemene de vil få framover.  Foto: Tor Larsen

 

- Alt av reaksjoner på ekstreme hendelser er normalt

Knivdrapet på Vinstra etterlater mange spørsmål og vonde tanker. Psykolog Karin Boson har flere råd til voksne om hvordan de kan møte spørsmål fra barn og unge.

 

Ber om fred

De pårørende for begge familier har fått egen pårørendekontakt. Gaarden understreka at her er det to familier som rammes hardt. På pressekonferansen formidla han beksjed fra de pårørende i saken.

- De ber om at pressen lar de få være i fred i sorgen sin og i de problemene de nå vil få framover, sa Gaarden. Lensmannen oppfordrer på det sterkeste å ikke spre rykter og spekulere i saken.

Det er kjent at politiet søkte i skogen i nærheten av åstedet torsdag kveld. Hva som er årsaken til dette, ønsker ikke Grimstad å kommentere.

Den sikta i saken er ikke blitt formelt avhørt, men har gitt en fri forklaring. Han har ikke gått igjennom et konfronterende avhør, og Grimstad kunne derfor ikke si noe om 16-åringen har erkjent drapet.

- Den sikta er svært ung. Derfor vil et avhør bli gjennomført av en med spesiell kompetanse. Vedkommende har fått tildelt denne oppgaven, sa Grimstad, som ikke kunne si noe om når disse avhørene vil starte.

16-åringen befinner seg på en barnevernsinstitusjon og blir ivaretatt på en forsvarlig måte, forsikra Grimstad.