Lensmann Jon Gaarden og ordfører Rune Støstad med oppfordring

- Et helt lokalsamfunn er ramma, først og fremst to familier. Her må vi alle slå ring om hverandre

Ungdommene er forbilder for hvordan vi skal være mot hverandre, mener Gaarden og Støstad.

Nyheter

Lørdag kveld tar Støstad kontakt med Dølen, han har en video han gjerne vil dele med lokalbefolkningen, sier han.

- Det er så mange spørsmål ute blant folk, mange har det vanskelig. Vi har lyst til å informere, og så har vi lyst til å si noe om situasjonen slik vi ser den nå, sier Støstad.


Politiet har ingen andre mistenkte i knivdrapet

Avkrefter ryktene om at det skal være flere enn 16-åringen involvert.

 

- Tenk på hva du sier

For det er ei vanskelig tid for mange nå i helga, etter det tragiske drapet på ei 16 år gammel jente onsdag.

Status er som fredag, opplyser Gaarden, at en jevnaldring av jenta er varetektfengsla i to uker, og at politiet nå fortsetter med vitneavhør og jobber mot å ferdigstille det som skal bli en sak.

- Jeg vil oppfordre alle til å tenke igjennom hva vi prater om. Tenk på hva du sier, ikke vær kjernen i å spre det som ikke er tilfelle, sier han.

Gaarden forsikrer om at politiet har god kontroll på saken.

- Vi vet hvem som var der, vi har kontroll på hvem som var tilstede, sier han, samtidig som har gir uttrykk for stor beundring over ungdommene.

- Ungdommene er de nest etter familiene som er hardest ramma. Vi har ungdommer på videregående som var nærme de to 16-åringene. Ungdommene er utrolig gode til å ta vare på hverandre. På samlingene ved skolen er det godt å se hvordan de slår ring om hverandre. De er forbilder for oss voksne. Gjør vi det samme, skal vi komme oss igjennom dette, sier Gaarden.


- Alt av reaksjoner på ekstreme hendelser er normalt

Knivdrapet på Vinstra etterlater mange spørsmål og vonde tanker. Psykolog Karin Boson har flere råd til voksne om hvordan de kan møte spørsmål fra barn og unge.Kommunen held foreldremøte, og ungdomsklubben åpnar dørene

- Ungdommane imponerer meg. Dei er så kloke og modige og er gode forbilder i denne vanskelege tida

Ordførar Rune Støstad leiar kriseteamet sitt arbeid utover torsdagen.

 

Lærere får oppfølging

Nord-Fron kommune fortsetter arbeidet med å hjelpe de to ramma familiene på best mulig måte. I tillegg jobber de mye ut mot skolene i kommunen, som også er ramma på sin måte.

- Vi har hatt foreldremøter, og neste uke skal vi ha møter på skolene i Kvam, på Sødorp og i Skåbu. Vi arbeider også med et ekstra tilbud til lærere og pedagogisk personale, slik at de skal rustes til å takle tida framover, sier Støstad.

Kommunen har en egen omsorgstelefon som er døgnbemanna og som er åpen for alle, på nummer 48 075 383.

Videregående er oppe til klokka 21.00 hver kveld, der det er noen en kan prate med, om en ønsker det. Sødorp kirke er åpen mandag kveld fra kl. 18.00.

- Vi er et helt lokalsamfunn som er ramma, først og fremst to familier. Her må vi slå ring om hverandre, oppfordrer Støstad og Gaarden.