- Digitale spor er en av kildene

Politiets etterforskning av drapssaken på Vinstra innebærer også den siktede sine nettvaner.

Etterforskning: Politiet sperret av et større område rundt åstedet etter knivdrapet for vel ei uke sida. Åstedet er nå frigitt.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

16-åringen som er siktet for drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen på Vinstra for ei uke sida, var tidvis aktiv på Youtube, der han hadde sin egen kanal.

Dølen er kjent med at 16-åringen skal ha lagt ut innhold av en slik karakter på sin egen side, herunder et videoklipp fra en skoleskyting i USA.  I etterkant er innholdet på sida fjernet.

- Digitale spor en kilde

Som en del av politiets etterforskning, er 16-åringens datautstyr beslaglagt.

Politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, Stine Rigmor Grimstad, bekrefter overfor NRK at datavaner er en del av drapsetterforskningen.

– Politiet undersøker alt som kan belyse forholdene rundt de involverte i hendelsen. Digitale spor er en av de kildene der politiet kan finne informasjon, sier hun til NRK.

Hun ønsker ikke å kommentere tiltak politiet har gjort noe nærmere.


Fortsatt etterforskning på Vinstra

Politietterforskningen pågår fortsatt, en uke etter knivdrapet på Vinstra.


Varetektsfengslet i to uker

16-åringen avga i forrige uke fri forklaring. Formelle avhør er ennå ikke gjennomført.

Forsvarer for siktede har hittil vært Lorenz Stavrum. Fra nå er det advokat Nora Hallén fra advokatfirmaet Elden som er ny forsvarer i saken.

Grimstad opplyste onsdag at politiet så langt ikke har avdekket annen relasjon enn at de to 16-åringene gikk i klasse på ungdomsskolen.

Flere titalls personer er så langt hentet inn til avhør i saken. Grimstad har ikke ønsket å uttale seg om motiv for handlingen, hendelsesforløpet eller hvor den siktede oppholder seg.

16-åringen ble fredag varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøksforbud. Han oppholder seg på en barnevernsinstitusjon i en annen del av landet. I tråd med egne rutiner, har politiet begjært om å få oppnevnt psykiatrisk sakkyndig.


Politiet har ingen andre mistenkte i knivdrapet

Avkrefter ryktene om at det skal være flere enn 16-åringen involvert.

 

Nett: 16-åringens nettvaner er en del av etterforskningent, opplyser politiadvokat Stine Rigmor Grimstad.  Foto: Silje Josten Lien