Dagens navn:

Fikk kallenavnet "Spinnville Ingvild"

Ingvild Bakken  Foto: Privat

Nyheter

Ingvild Bakken fikk prentet inn å huske navnedagen takket være ordøreren!

- Jeg har jobbet i kantina på Nord-Fron kommunehus i lang tid. Tidligere ordfører Gunnar Tore Stenseng var flink på det med navnedager. Hvert år når det var min navnedag, så kom han inn i kantina og gratulerte meg. Det satte jeg pris på, og jeg viste godt at navnedagen min var nå på denne torsdagen.

- Ligger det en historie bak hvordan du fikk navnet Ingvild?

- Ja, rett før jeg ble født leste min far en romanserie som gikk i avisa Dagningen. En av karakterskikkelsene i den romanen hette Ingvild, og han sa da at om en jente ble født, så skulle navnet være Ingvild - og slik ble det.

- Har du hatt noen kallenavn som liten eller voksen?

- Ikke som liten, men som voksen ungdom gikk jeg under navnet «Spinnville Ingvild» ...

- Navnet er norrønt og kan tydes «strid» - passer det på deg?

- På en måte. Jeg er ganske rolig av meg, men jeg sier i fra både i jobb og privat om det er noe urettferdig som skjer. Jeg er opptatt av at samfunnet skal være rettferdig. Det er kanskje derfor jeg er blitt tillitsvalgt.