Får 100 000 til beredskap i Skåbu og Espedalen

Hjelpekorpset i Skåbu/Espedalen får stipendmidler til innkjøp av ny snøskuter.

Beredskap: Røde Kors hjelpekorps Skåbu/Espedalen kan nå kjøpe en ny snøskuter, som blir del av korpsets beredskap i området.  Foto: Tor Larsen/arkiv

Nyheter

- Det er jo ingen tvil om at vi ble kjempeglade da vi fikk beskjed om dette! Knut Sletten i Røde Kors hjelpekorps Skåby/Espedalen, etter at korpset denne uka ble tildelt 100 000 kroner.

Pengen skal gå til innkjøp av nytt motorisert kjøretøy og kommer fra Stiftelsen UNI, som sitt ideelle formål «å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern».

- Vi har en skuter, men det holder ikke når vi skal ut. Da bør vi ha to i følge med hverandre, forteller Sletten. Fram til nå har hjelpekorpset fått låne skuter fra private eller løypelaget.

Han understreker viktigheten av stipender og tilskudd fra ulike stiftelser for frivillige organisasjoner.

- Det er viktig at det finnes støtteordninger, for alle som jobber med frivillighet. Det er jo begrensa med penger, så dakommer det godt med.

Hjelpekorpset har 14 aktive medlemmer og dekker et stort område, rundt 1 000 km2, som er i hyppig bruk av lokale og tilreisende, sommer som vinter. Antallet oppdrag varierer, fra få til ganske mange i løpet av vinteren, sier Sletten.


Gjenisidigestiftelsen med pengesjekk til Skåbu/Espedalen Røde Kors:

"Pinken" tok i mot gåva: - Det å få pengar til redningsbåt er heilt fantastisk

Tysdag fekk Skåbu/Espedalen Røde Kors ein sjekk på 348.509 kroner. Pengane skal gå til innkjøp av båt og båthengar.