Frykter kutt i næringsfondsmidler

– En treffsikker ordning

For ett år sida håpa han det var siste gang ordførerne måtte «slåss» for næringsfondsmidlene fra fylkeskommunen. Nå er støtteordningen igjen foreslått kutta.

Mobiliserer: - Flere fylkestingspolitikere har engasjert seg i dette. I tillegg har også Willy Heimstad (næringskonsulent i Sør-Fron, red.anm.) stått på for dette i flere år, sier Ole T. Muriteigen, ordfører i Sør-Fron.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

– Det er en viktig ordning, en treffsikker ordning, sier ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen.

For ett år sida engasjerte han og ti andre Opplands-ordførere seg da de kommunale næringsfondsmidlene, for såkalte næringssvake kommuner, sto i fare for å bli kutta. Fylkesrådmannen hadde foreslått å kutte posten for 2018, etter at statsbudsjettet ga 17,8 millioner kroner mindre til regional utvikling.