Julegateåpninger på rekke og rad

På Fåvang har de allerede tent julegrana, og nå står de andre tettstedene i midtdalen for tur.

Øyens Transport fikk buksert på plass julegrana utenfor Peer Gynt kjøpesenter på Vinstra.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Tenning av julegrana og åpning av julegatene markerer starten på jula både for handelsstanden og innbyggerne.


Pepperkakehus i Ringebu

Tradisjonen tro har de i Ringebu konkurranse i bygging av pepperkakehus. De som vil delta må levere sine smakfulle byggverk torsdag kveld. Vinneren kåres under julegateåpningen fredag. Og rigging og ordning av julegatelenkene i landsbyens gågate, det er det i år, som i alle år, Ringebu Musikkforening som tar seg av.


Julemarked i Kvam - alt fra ullølvott til julebakst

Det går fort til jul, og på Kvam bygdahus har det i dag vært julemarked.

 

Musikk og fakkeltog

I Fron er det julegateåpning både torsdag og lørdag. Torsdag tennes julegrana først utenfor Peer Gynt kjøpesenter, og deretter blir det fakkeltog gjennom Nedregate til Palmerhagen.  Her tennes julegata, og det blir musikalske innslag av Vinstra Musikklag og fra kulturskolen. Samtidig med at julegata tennes i Nedregate, så tennes også den store tv-masta på Baukolshaugen som et juletre - så det aller største juletreet, det er på Sør-Fron.


Det jula handlar om

O jul med din glede

«Nå har vi vaska gølvet, å vi har børi ved…» spelast om og om igjen på radioen medan lukta av gløgg og peparkaker breier seg i heile nabolaget.

 

Julemarked og julepub

Kvam trår til på lørdag. På dagtid er det først julemarked hos Bjørke Gartneri med musikk og underholdning for barna. På ettermiddagen blir det opptog med hest og slede fra gartneriet og ned til Sinclair der julegrana og julelysene tennes. Etter dette inviterer Sinclair på julebord og julepub med levende musikk.