Lions-kalendere kommer i posten

Kalenderne Lions sender ut, gir viktige penger i kassa til mange lokale prosjekter.

Nord-Fron Lions: Pakkegjengen i Nord-Fron Lions er i mål med årets kalender. (Foto: Privat) 

Lions Ringebu og Fåvang: Odd Ånsløkken (f.v.), president i klubben, Marit Kvernflaten og Ola Hauge sender i disse dager ut kalender til alle husstander i Ringebu kommune. Foto: Privat. 

Nyheter

Førjulstida er også den tida de lokale Lions-klubbene kommer med sine årlig kalendere for 2019. Dette er blitt en tradisjon, forteller Lars Romsås i Lions-Ringebu og Fåvang. Sist uke var de klare med sin kalender. Nå kommer Lions Club Nord-Fron med sin kalender og vedlagte innbetalingsgiro.


Fikk hjertestarter av Lions

Da den gamle hjertestarteren på legekontoret i Sør-Fron sang på siste verset, ble Lions kontakta. Nå er en ny på pass, med støtte fra foreninga.

 

1,3 millioner kroner

– Vi har gitt støtte til flere prosjekter i 2018. Jeg kan nevne Ringebu-Fåvang Allianseidrettslag, tur- og trimgruppa, Midt-Gudbrandsdal Orkester, distriktsprosjekt i Malawi, Ung i Midtdalen og Kåja camp. Dette er bare noen av mange, sier Romsås.

I løpet av de ti siste årene har klubben bevilga 1,3 millioner kroner til forskjellige tiltak i inn- og utland.

– Bevilgningene er i all hovedsak inntekter fra kalendersalget, sier Romsås.

Og nå er altså klubben klar med kalenderen for 2019. Snart er den å finne i alle postkassene i Ringebu kommune.

– Sjøl om vi får gode inntekter på kalenderne, ser vi at det bare er ca. 25 prosent av dem som får det, som betaler. Derfor håper vi at flere vil benytte seg av den medsendte giroen. De som betaler er med på å gjøre det mulig for oss å fortsette å hjelpe mennesker i lokalsamfunnet og i både nasjonale og internasjonale prosjekter, sier Romsås.


Vant snøfreser i lotteri

Nå blir det full fres for Lars Alexander

Det må kunne sies å være betimelig å få en snøfreser i disse snørike tider.

 

Til lokale tiltak

Kalenderne er illustrert med gamle bilder fra lokalmijøet, i tillegg til informasjon om organisasjonens gjøren og laden i både inn- og utland.

Nord-Fron Lions gir alt av overskudd fra kalendersalget til veledige formål. Blant annet til forebyggende ungdomsarbeid i Nord-Fron og internasjonalt hjelpearbeid i regi av Lions. I 2017 ga Nord-Fron Lions hele 117 tusen kroner til disse formål. Nytt av året er mulighet for betaling med VIPPS, og kalendere er også lagt ut hos Kiwi i Kvam, Rustugusætra og Servicetorget i kommunehuset.