Skoleelever med jubileumskonsert i Sør-Fron kirke

Kirkekonserten med elever fra Vinstra Vidaregåande skule kommer i år utpå nyåret.

Fra en tidligere konsert i Sør-Fron kirke med med elever fra VVS. (Foto: Privat) 

Nyheter

Vanligvis arrangeres denne kirkekonserten i førjulstida. Men nå blir den altså utsatt til etter nyttår. Dato for konserten med musikk- og danseelever fra VVS er satt til den 18. januar.


Besøker gospelens hjemland

Gospelkoret Fri Gospel fra Ringebu er på inspirasjonstur i Chicago i USA.

 

25-års jubileum

Og det er ikke hvilken som helst konsert – det er nemlig en jubileumskonsert som skal framføres.

- Musikk- og danselinja har hatt konsert i Sør-Fron kirke siden MusikkDansDrama på Vinstra ble opprettet i 1993. Det er altså 25-års jubileum i år! Den er kjennetegnet av stor variasjon og mange aktører, da alle elevene er med. Både musikk, dans,folkemusikk og folkedans stiller - her er virkelig alle genre representert - tenk å få være både elev og lærer i en slik daglig flora av uttrykk, sier musikklærer Vegard Moshagen.

De tidligere konsertene har hatt som kjennetegn at de har hatt et veldig stort publikum under den årlige konserten.

- Det er vi svært takknemlige for, og det betyr så klart utrolig mye for elevene, påpeker Moshagen.


Innunder jul – konsert i Sør Fron kirke.

En juleforestilling med omtanke

- Kreft angår oss alle, sa Frode Myrvang, etter en konsert som grep publikum fra første stund i Sør Fron kirke lørdag kveld.

 

Utsatt til over nyttår

Jubileumskonserten var egentlig planlagt til fredag 30. november, men er utsatt til fredag 18.januar. Et eventuelt overskudd fra konserten har de siste årene vært brukt til at elevene har reist på studietur til Oslo for å se musikal, ballett eller opera, samt besøk på noen høyere utdanninger innen musikk og dans. For 25`nde året på rad vil også konserten avsluttes med Alta Trinita Beata.

- Vi vurderte ett år å bytte den ut, men det forsøker vi ikke igjen, for så si det slik. Det ble høylytte protester, forskrekkelse og tårer i elevmassen. Vi ønsker publikum nok engang velkommen til en vakker stund i Sør-Fron kirke sammen med elever og lærere fra musikk- og danselinja ved Vinstra vidaregåande skule, sier Moshagen til Dølen.