100 påmeldinger til Gausdal Maraton

Hundeløpet Gausdal Maraton går av stabelen førskommende helg.

Lørdag blir det stor aktivitet i Skåbu sentrum under hundeløpet Gausdal Maraton.   Foto: Arkivbilde: Guro Vollen

Nyheter

Løpet er Norges tredje største langdistanseløp i hundekjøring. Det konkurreres i tre klasser - 150 kilometer, 200 kilometer og 300 kilometer. Og det meldes om raske løyper.

- Våre mannskaper melder at det er harde, litt isete og raske løyper ute i terrenget. Det er spådd en del snø de kommende dager, og det er vi glade for, sier  løpsleder Kaia Dons Søvik-Siragusa til Dølen.


Sjekkpunkt Skåbu

De to lengste distansene har obligatorisk hviletid i sju timer i Skåbu sentrum. Rennet starter i Gausdal fredag kveld for de som kjører 300 kilometer, og fra klokken 15 på ettermiddagen ventes de første hundkjørerne å ankomme "sjekkpunkt Skåbu". Av de rundt 100 deltagerne er det per mandag før rennstart påmeldt til sammen 53 deltagere på 200 kilometeren og 33 deltagere på 300 kilometeren. Det er kun kjørere av de to lengste distansene som er innom Skåbu for obligatorisk hvile.


Gausdal maraton

Lågå mer liv i Skåbu

Lokal entusiasme skal bidra til fest både for ung og gammel i ”sjekkpunkt Skåbu” under hundeløpet Gausdal Maraton lørdag 13. januar.


Aktiviteter i Skåbu

Dette arrangementet skaper også liv i Skåbu der lokalt næringsliv og frivillige krefter er engasjert. Før kjørerne ankommer Skåbu blir det hundekjøring for barna, og på kveldstid er det to foredrag på Skåbu Fjellhotell med 19-årige Guro Kremping fra Alta - kjent fra tv-seriene "Villmarksbarna" og "Eventyrjenter". Hun forteller om oppveksten i en friluftselskende familie, og sine opplevelser fra turer i Nordvestpassasjen, Finnmark på tvers og Finnmarksløpet. Sikkilsdalseter fjellstue holder også åpent for overnatting fra fredag til lørdag i forbindelse med hundeløpet, og besørger transport ut og inn for sine gjester.