Robert Stakston: - Jeg skjønte ingenting da gratulasjonene strømmet inn ...

Robert Stakston får tildelt VM-bronsen i håndbak.

Robert Stakston rykker opp fra fjerdplass og får VM-bronsjen i håndbak.  Foto: Tor Larsen

Robert Stakston i brytekamp under VM i Tyrkia.  Foto: Privat

Nyheter

I fjor deltok Robert Stakston i det offisielle VM i håndbak på det norske landslaget. VM-arrangementet ble arrangert i Tyrkia, og Robert deltok i den tyngste klassen, 110 kilo pluss.


Med flagget på brystet

Reiser med landslaget til VM i Tyrkia

Robert Stakston er tatt ut til å representere Norge i det offisielle VM i håndbak.

 

Den "sure" fjerdeplassen

I VM-konkurransen med venstre arm måtte Robert ta til takke med å bli nummer 15, men i høyre arm var han helt i toppen.

- Håpet var en plass blant de seks beste i høyre arm, og det ble det. Men jeg hadde enormt med overskudd og ble ikke utmattet i armene på samme måte som mange av mine konkurrenter ble. Feilen jeg gjorde var at jeg ble for ivrig i brytekampen om bronsjen - i en kamp mot en motstander på 190 kilo, og en kamp som fort kunne bikket min vei. Først fikk jeg albuefeil, deretter fikk jeg feil for å starte for tidlig. Det medførte at jeg ble for passiv og treg i frykt for å bli disket. Han fikk overtaket, og klarte å ta meg før han ble totalt utmattet, noe jeg kjente at han var iferd med å bli. Rett og slett irriterende, uttalte Stakston til Dølen etter VM.


Nummer 4 i VM i håndbak

VM-medaljen glapp for Robert Stakston; - Fornøyd, men det irriterer meg fryktelig

Robert Stakston var kun millimeter unna en medalje under VM i håndbak i Tyrkia.

 

Motstander var dopet

Omtalte motstander fra Bulgaria som møtte Robert i semifinalen, fikk til slutt sølvmedaljen, men han er nå avslørt av dopingkontrollører fra WADA og disket fra konkurransen. Dermed rykker Robert opp fra fjerdeplass til bronseplass.

- Jeg skjønte ingenting da det begynt å strømme inn gratulasjoner i dag tidlig, men så ringte Norges landslagssjef og orienterte om om det som hadde skjedd, og at jeg var bronsevinner i VM i håndbak. Det blir en flott medalje å ha på veggen, og det er flott at WADA slår til og får rensket ut de som driver med doping, sier en glad og overrasket VM-medaljør fra Sør-Fron.