- Elevene utvikler større sosial kompetanse

En 25 år lang tradisjon samlet mange på Sødorp skole fredag. Publikum fikk servert både julesang, dans og så smått med politisk satire.

Fullt: Mange hadde tatt tuern for å ovevære forestillingen i gymsalen.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Det er litt vedmodig dette, siden det siste gang jeg er med på dette opplegget. Jeg blir litt rørt, ja!

Rektor ved Sødorp skole, Inger Helen Jansrud, la ikke skjul på at hun ble rørt, da den årlige besøksdagen ble arrangert fredag. Det er 25 år siden første besøksdag, eller besteforeldredag, ble arrangert på skolen.

- Mye læring

-  Det var elever som ble lei seg fordi de ikke hadde noen besteforeldre å be. Dermed ble det til «besøksdag». Det er viktig at  elevene får besøk når de viser seg fram her, sier Jansrud.

Hun mener elevenes framvisning har en større funksjon.

- Jeg ser at elevene vokser gjennom dette og at det er progresjon fra år til år. Det er mye læring i dette, men på en annen måte enn gjennom lesing og skriving. De utvikler større sosial kompetanse, de må være med å løfte fellesskapet. For her står alle i fokus.

Eget talkshow

De ulike klassetrinnene bidro med ulike innslag, det meste også presentert for foreldre før jul. Mest omfattende var 7. klasse sitt skuespill, som omfattet en egen vri på Nytt på Nytt og en rekke aktuelle problemstillinger, herunder bygging av mur mellom Vinstra og Kvam.

Gymsalen på skolen var fylt til randen av både besteforeldre og andre, som ville overvære elevenes forestilling. Etter endt forestilling ventet besøk og bespisning i klasserommene.