Ingen norsk suksess i super-G-VM

Jansrud lyktes ikke i VM-starten

Kjetil Jansrud tok seg til armen umiddelbart etter målpassering etter å ha gjennomført super-G-rennet i VM.

Ingen suksess: Ingen av de norske fikk det til å klaffe under onsdagens super-G i VM i Åre. Kjetil Jansrud hadde vondt i armen etter målgang.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Jeg prøvde å gi gass. Jeg skal ikke si jeg hadde overtenning, men jeg ble veldig ivrig.

Kjetil Jansrud
Nyheter

Det var tydelig at bruddet i armen gjorde det spesielt utfordrende for Jansrud, i åpningsrennet i VM i Åre i Sverige.

Tapte tid

Ut i fra start jobba Vinstra-gutten hardt me voldsomme skyv, for å kompansere for mangelen på staking. Og Jansrud kom godt i gang, til tross for bandasje på hånda og brudd i to fingre. Likevel ble det nedover i løypa klart at han tapte mer og mer tid til Dominik Paris. I mål var Jansrud 1,18 sekunder bak italieneren, og umiddelbart holdt han seg på den skada hånda.


Jansrud bekrefter VM-start i Åre

Kjetil Jansrud, som brakk to bein i hånden i Kitzbühel for litt over en uke siden, bekrefter at han stiller til start i onsdagens super-G-konkurranse i VM.

 

Vondt, som forventa

Til NRK bekrefta Jansrud at hånda gjorde vondt.

– Ja, det er vondt, men det var som forventa. Når jeg er i renn, gir jeg jo ekstra gass, og da blir det vondere i armen også, sa Jansrud, som likevel ga uttrykk for at han er klar for resten av mesterskapet.

Jansrud, som i likhet med de andre norske hadde gode sjanser til å hevde seg helt i toppen i super-G, var likevel skuffa over prestasjonen.

– Jeg prøvde å gi gass. Jeg skal ikke si at jeg hadde overtenning, men jeg ble veldig ivrig, i en løype der farten var veldig høg. Det ble veldig mye feil nedover i løypa, forklarte han.

Rask løype

Løypa i Åre var rask, og flere av de startende kjørte ut, eller gjorde grove feil.

– Det var ikke en løype der vi kunne få jobbe med terrenget og jage fart, slik kanskjejeg liker best. Her ble det mer å holde litt igjen, å reagere i stedet for å agere, sa Jansrud, som før rennet er over ligger på en 20. plass.

Dominik Paris vant rennet, foran Johan Clarey fra Frankrike og Vincent Kriechmayr fra Østerrike.