Inviterer til vintermarked på Sødorptunet

Førstkommende lørdag arrangeres årets Sødorpmartna.

Handel og vandel med prutningsmonn på Sødorpmartnan.  Foto: Arkivfoto: Tor Larsen

Lasskjørerlaget er på plass også i år.  Foto: Arkivfoto: Tor Larsen

Fredagsdansen går på Sødorptunet.  Foto: Arkivfoto: Tor Larsen

Nyheter

Dette markedet er i ferd med å bli en tradisjon på Sødorptunet kjøpesenter. En martnasdag for hele familien, og en markering på at det lokale lasskjørerlaget starter på den lange turen til en annen vintermartna - nemlig Rørosmartnan.


Martnasdag på tvers av gamlevegen

Det nye "torget" på Hundorp besto martnasprøva med glans laurdag.

 

Gratis frokost

Men før lasskjørerne vender hestemulen mot fjell og vidde, skjer det mye både ute og inne på Sødorptunet. Fra klokken ti på morgenen spanderer Coop gratis frokost, og det blir visesang med Liv og Nils attåt maten. Et utall salgsboder er også på plass både ute og inne, så du trenger ikke å stå ute og fryse for å få med deg det meste. Her fins alt ifra håndarbeid og hejmembakst til keramikk og kniver til salgs.


Midt blant hyttefolk på tur til Kvitfjell, kom en gjeng lasskjørere på tur sørover ...

Fredag var Fron lasskjørarlag på veg til Stavsmartnan. Og hyttefolket fikk seg kanskje et aldri så lite kultursjokk da de kjørte baksida på Fåvang på veg til Kvitfjell denne kvelden.

 

Aktiviteter

De som føler for å røre litt på seg, har mulighet til det. Vinstra bueskytterklubb er på plass, og det arrangeres hesteskokasting med både dame, herre og barneklasse. Storstua ved kaffeen i kjøpesenteret blir dansegulv når Frønningein spiller opp til dans med deltagere fra fredagsdansen. Lasskjørerne tilbyr skyss med hest og slede på Moa-jordet for barna den siste timen før ordføreren ønsker lasskjørerne god tur over fjellet klokka 14.