Frykter vanskelige kjøreforhold i fjell og dal

Statens Vegvesen har sendt ut varsel om at regn som fryser på bakken kan gi vanskelig føre for bilistene på vegen utover kvelden og natta.

Være obs på mulighet for glatte veger utover fredagskvelden og natt til lørdag.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

- Regn som fryser på bakken kan gi vanskelige kjøreforhold i den søndre delen av Oppland fra i kveld og fram til lørdag formiddag. Også i fjellet kan det bli vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, snø og snøfokk.


Statens vegvesen slaktes - arbeidsplasser på auksjon

Diverse medier har i det siste hatt oppslag om det tragiske som er i ferd med å skje i Oppland ved at arbeidsplasser forsvinner fra Lillehammerregionen og at Statens vegvesen rives i stykker.

 

Regionvegsjef Per Morten Lund i Statens vegvesen

- Nei, 1650 ansatte i Vegvesenet mister ikke jobbene sine

Det har blitt skapt et inntrykk av at en rekke ansatte i Statens vegvesen nå mister jobbene sine. Dette er feil!


Både på fjellet og i dalen

Om det ser verst ut i de sørlige deler av Oppland, så advarer vegvesenet også mot vanskelig kjøreforhold i fjellet og lavlandet i Gudbrandsdalen.

- Meteorologisk Institutt melder at nedbøren som kommer inn over Østlandet fra i kveld kan komme som regn som fryser på bakken. Dette vil gi vanskelige kjøreforhold i store deler av Oppland, særlig fra Lillehammer og sørover, men også lavlandet i Gudbrandsdalen og hele Valdres blir berørt, opplyser vegvesenet.

De tilføyer at farevarselet fra meteorologene også omfatter fjelltraktene i Sør-Norge, som vil få vindøkning fra i kveld og snø. Snøfokk kan føre til vanskelig føre og dårlig sikt.


Regionvegsjef Per Morten Lund i Statens vegvesen

- Nei, 1650 ansatte i Vegvesenet mister ikke jobbene sine

Det har blitt skapt et inntrykk av at en rekke ansatte i Statens vegvesen nå mister jobbene sine. Dette er feil!

 

Setter beredskap

- Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet for Statens vegvesen er varslet og er i beredskap. Regn som fryser på bakken kan gi glatte veger, og strøbilene kan ikke være på alle veger samtidig. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Er det mulig å la bilen stå i kveld og i morgen formiddag, så gjør gjerne det, sier Seksjonsleder i Statens Vegvesen, Asbjørn Stensrud.

Han ber vogntogsjåførene være føre var.

- De som kjører vogntog, må legge på kjetting i tide. Stopp der det er trygt, og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger, oppfodrer Stensrud.