Vegard fra Ringebu forsvarer noen av landets mest tungt belasta kriminelle: - Jeg føler jeg sitter på riktig side av bordet

Vegard Aaløkken taler de siktedes sak i retten.

Forsvareren: Adokat Vegard Aaløkken er forsvarer for mange av landets mest tungt belasta kriminelle. I 2017 var han forsvarer for en av de tiltalte i saken som omhandlet ran og drapet på Egil Tostrup Bråten, som skjedde i 2002.   Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Jeg prøver å prate dialekt og er kanskje spesielt bevisst på det i rettssalen. Det er bra for saken, tenker jeg. Det kan oppleves mer ekte å holde på dialekta.

Vegard Aaløkken
Nyheter

54-åringen fra Ringebu sitter på kontoret sitt i Oslo. Her driver han advokatfirmaet Andenæs, Aaløkken, Veum. For tida er Aaløkken involvert som forsvarsadvokat for en dommer ved Oslo tingrett som er sikta for besittelse av overgrepsmateriale mot barn.

Aaløkken har lang erfaring med å forsvare tiltalte med de alvorligste beskyldninger mot seg. Han var forsvarer for en av de tiltalte i saken der Egil Tostrup Bråten ble ranet og drept. Aaløkken var forsvarer for personen som ble dømt for grovt ran med døden til følge. Den andre i saken ble dømt for forsettelig drap.