Lasskjørerne er klare for snaufjellet

Fron Lasskjørarlag er framme ved Venabu - nå står etappen over snaufjellet for tur.
Nyheter

Siden starten fra Sødorpmartnan på lørdag, har Fron Lasskjørarlag beveget seg fra øvst i sødorpbygda via Kvarvet og Frydalen fram til Venabu. Dølen har fått bilder og stemningsrapport fra Ingunn Bakken i lasskjørarlaget.


Lasskjørerne tar vintervegen til Røros

Fron Lasskjørarlag er nok en gang klare for en strabasiøs tur fra Vinstra over fjellet til Røros.

 

Etterlengtet dusj

 I natt har de sovet i hotellsenger og fått seg en etterlengtet dusj, og hestene har fått både graut og annen snacks! Lasskjørerne melder videre at turen så langt har gått veldig bra, og at ankomsten til Venabu i blåtimen var helt fantastisk.


Høylasskjøring på gammelgjela

Fron Lasskjørarlag vet å holde liv i gamle tradisjoner med hest og kjerre.

 

Over Venabygdsfjellet

Nå er de kommet opp på snaufjellet, og tirsdag tar de fatt på fjelletappen fram til Sjokoladelåven i Sollia. Der blir det overnatting på Nordre Nesset Gård - forøvrig på samme gård som maleren Harald Solberg malte sitt kjente maleri "Vinternatt i Rondane".