Familien har drevet butikk på fjellet i 60 år, nå venter Ivar på storinnrykk

Til sommeren er det 60 år siden Asbjørn og Kristine Wadahl startet det som i dag heter Gålå Handel. Barnebarnet Ivar Nord fører familiebedriften videre.

Familiebedrift: Ivar Nord har jobba på Gålå i hele sitt voksne liv og tok over familiebedrifta Gålå Handel i 2014. Foto: Ole Magnus Røen.  Foto: Ole Magnus Røen

Nyheter

Gålå Handel har vokst seg stor siden den spede starten i 1959. Butikken er kjent for å ha det meste innen sport- og fritidsklær og mat, og innehaver Ivar Nord skaffer som regel også det som ikke finnes i hyllene. Ivars foreldre, Anne Sofie og Per Nord, tok over etter Anne Sofies foreldre i 1978.

Etter hvert jobbet begge sønnene Anders og Ivar i butikken, og i 2014 tok Ivar over drifta. Og i dag er foreldrene det Ivar kaller for «proffe pensjonister», noe de trives veldig godt med. Anne Sofie og Per bor for øvrig i etasjen over butikken.


Hederspris til «en skikkelig hederskar»: - Jeg visste ingenting. Døm ha lurt mé!

Tromsa Live startet fredag med Frode Alnæs-konsert på Annis Spiseri i Ringebu. Og der ble Erik Granlien tildelt årets hederspris. Og vinneren ble skikkelig overraska.

 

Godt utvalg for ungdommen

Det nærmer seg Hovedlandsrennet, og Ivar er spent på trafikken, og handelen.

– Jeg har ingen aning om hvordan det blir, for dette er jo på en måte nytt for oss. Men jeg er 110 prosent sikker på at det blir travelt. Jeg prøvde å sammenligne med arrangementet fra i fjor, som da foregikk på Lygna. Men der var det ingen butikk i nærheten av stadion, så det var umulig å sammenligne, sier Nord.

Butikksjefen har tatt noen grep før de rundt 1100 unge deltagerne kommer til fjells.

– Vi har bestilt ekstra mye pizza, pølser og smågodt. Vi håper og tror at vi skal ha bra utvalg av det ungdommer liker. Vi vil også kjøre spesialtilbud på diverse sportsutstyr og klær, sier han.


Vil bevisstgjøre elevene

FAU ved Sør-Fron ungdomsskule vil øke bevisstheten til ungdom om rus. Der kommer blant andre Roy Magne Storholm inn i bildet.

 

Vinteren er hovedsesong

Ivar har merket større trafikk etter at Gålå skistadion åpnet, og det dermed ble flere arrangement her. Han har fulgt nøye med på utviklingen i området de siste årene, og er imponert over hva de har fått til.

– Fantastisk bra med et slik anlegg her. Det er gull verdt. Tidlig snø gir stor trafikk. Skirenn er viktig i Norge, og alt som skjer her gjør Gålå kjent, sier Ivar.

Han forteller at det er flere som har kjøpt hytte i området, etter at de har blitt kjent med Gålå gjennom skirennene her. Dette gir også utslag i trafikken, forteller han.

– Før var det sommeren som var hovedsesongen her på Gålå Handel, men nå er det vinteren, sier butikksjefen.

Omsettingen på Gålå Handel har de to siste årene ligget på 19 millioner. Det er Ivar Nord fornøyd med.

– Vi driver godt, men vi har våre utfordringer på grunn av svingningene når det er sesongbasert. Det er vanskelig å beregne innkjøpene, og det blir en del svinn, forteller Ivar.

Marlene Hustelid og elin Sommer trives godt med å jobbe på butikken på fjellet.  Foto: Ole Magnus Røen

300 frivillige skal være vertskap for 1000 ungdommer på Gålå og i Jordalen

For at Hovedlandsrennet 2019 skal komme trygt i havn, er hundrevis av ildsjeler i sving . Rannveig Brandstad og Wenche Rønningen styret mannskapet med sikker hånd.Gålå vil være best i klassen i klassen til å arrangere

Mens utøverne konkurrerer i skisporet og i hoppbakken, konkurrerer også arrangørene om å være best i klassen.

 

Gir bort mat

Han føler et samfunnsansvar, og prøver å kaste minst mulig mat. Mat som nærmer seg utgangsdato gir han bort.

– Dette gjelder spesielt etter høgsesonger, slik som i påska. Så da gir jeg bort mye mat til aldershjemmene Sørheim og Sundheim.

Det er fem årsverk på Gålå Handel, fordelt på sju ansatte. I påska, som er sjølve gulluka, er alle sju i full sving. Åpningstidene varierer noe i forhold til høytider og sesongene. Men Ivar kan skryte av en ting. På Gålå Handel har de åpent hver dag bortsett fra 1. og 17. mai.

Når vi er innom er det en forholdsvis rolig dag. Ivar har med to i butikken, Marlene Hustelid og Elin Sommer. Med godt humør og varme smil får de lett kontakt med kundene som er innom. Vi spør hvordan de trives i jobben.

– Det er kjempebra her, og veldig koselig å jobbe for Ivar, sier de nærmest i kor.

– Riktig svar, smiler Ivar.

– Det blir lønn på dere også denne måneden.