Skal drive trafikkarbeid i barnehagene på en enkel og morsom måte

Tirsdag ble ansatte i flere barnehager i Midt- og Norddalen kursa i hvordan de kan drive med trafikksikkerhet i barnehagene.

Trafikkbevisste: Ansatte i barnehager i Midtdalen deltok tirsdag, sammen med flere i fra Norddalen, på kurs i hvordan de skal jobbe med trafikksikkerhet i barnehagene.   Foto: Privat

Nyheter

Det var i regi av Trygg Trafikk det ble holdt samling på kulturhuset på Otta, for å gi barnehageansatte en innføring i hvordan de på en enkelt og morsom måte, kan ta inn trafikkarbeid inn i barnehagedagen.


Innfører sikringstiltak ved farlig jernbanovergang

På jernbaneovergangen ved garden Vik i Kvam har det vært flere ulykker.Feirer 25 år med barnehagedrift: - Vi er som et gammelt ektepar!

De startet med åtte barn. 25 år seinere har «ungeflokken» mer en tredoblet seg for Anne Sortåsløkken og Sølvi Ann Nilsen.

 

Bruk av nærmiljøet

– Grunnlaget for holdninger til sikkerhet legges i barneårene, og derfor må trafikkopplæring starte tidlig. Voksne er rollemodeller og har ansvar for at barn og unge utvikler refleksjon, risikoforståelse, til å ta andres perspektiv og til å samarbeide, sier distriktleder for Trygg Trafikk Oppland, David Tofthagen.

Trafikk er en del av Rammeplan for barnehager. Problemstillinger de var innom på kurset var blant annet sikring i bil til og fra barnehagen, lukking av port til barnehagen og parkeringsplassen ved barnehagen.

– Vi legger vekt på bruken av nærmiljøet for å øke barnas bevissthet og gjøre dem tryggere i trafikken. Det er ute i trafikken barna gjør seg de beste erfaringene, sier Tofthagen.