Opplands beste ungdomsbedrift kommer fra Vinstra

Vinstra vidaregåande skule tok hjem åtte priser etter fylkesmessa for ungdomsbedrifter torsdag.

Seier: Vulva UB ble fylkesvinner og får dermed gullbillett til NM i april. Bedriften består av Kristin Grøthe, Maria Grytting, Nina Kvislen, Juliane Skar og Simen Berge.  Foto: Ingunn Teige Spjotum

Messe: Elevene i Smart Plastic UB snakker med fylkesmann Knut Storberget.  Foto: Ingunn Teige Spjotum

Nyheter

- Det føltes så utrolig godt. Vi har lagt ned kjempemange arbeidstimer, og det var en så utrolig deilig følelse å kjenne at arbeidet vi gjør er av betydning, og at vi gjør en forskjell, sier elevene bak ungdomsbedriften Vulva UB.

For første gang vant en bedrift fra VVS kategorien beste ungdomsbedrift i Oppland, under fylkesmessa for ungdomsbedrifter fra Oppland og Hedmark på Hamar torsdag. Fra Vinstra vidaregåande skule (VVS) stillte ti bedrifter til dyst.


Vil gjøre seg bemerket på fylkesmessa

Ungdomsbedriftene er inne i innspurten før fylkesmessa denne uka. Vulva UB tør ikke spå utfallet, men håper på gode resultater.

 

Tok hjem sju priser

Vulva UB tar sikte på å øke kunnskapen om både helse og uhelse i tilknytning til vulvaen. De produserer egne armbånd og gir overskuddet av salget til Gynkreftforeningens arbeid.

Bedrifta hadde meldt seg på i ti av 13 mulige kategorier i konkurransen, og dro hjem med sju priser, hvorav fem var førsteplasser.

I begrunnelsen skriver juryen blant annet: «Vulva UB overbeviser med å sette et viktig spørsmål på agendaen på en innovativ måte.»

Med tittelen «beste ungdomsbedrift» i boks, har vinneren fått gullbillett til NM på Lillestrøm i slutten av april. I tillegg valgte juryen ut fire andre bedrifter, som også skal representere Oppland i NM.

I tillegg fikk bedriften Galdre, som består av elever fra musikklinja, premie for beste markedsføring. Flere av de lokale bedriftene var nominert i finalekategorier, men nådde ikke helt opp.

Roser elevene

Mer enn 100 bedrifter sto på stand og jobbet med å presentere sitt produkt eller sin tjeneste.

- Det er klart det er stas med en NM-billett. Vinstra gjorde seg bemerket på messa, med ti deltakende bedrifter utgjorde vi nesten ti prosent av deltakerne! sier Ingunn Teige Spjotum, som er lærer i entreprenørskap og bedriftsutvikling ved skolen.

I tillegg til henne deltok også lærere fra musikk og dans, samt data- og elektronikkfag.

Spjotum roser elevene for å ha jobbet hardt med bedriftene sine.

- Det er klart at konkurransen er stor, men de har jobba veldig godt. Det har vært rekordmange registrerte bedrifter på Vinstra i år også, noe som er kjempebra.

Disse lokale ungdomsbedriftene deltok på fylkesmessa:

  • Vulva
  • Ibento (produksjon og arrangement)
  • Smakfullt (baking og salg av lefse og mørlefse)
  • Smartplastic (telefonholder til handlevogn)
  • Radiobiler (montering av DAB+ i bil)
  • Versas (utøvende og arrangerende dansebedrift)
  • Risus (utøver og underviser innen dans)
  • Stay hot (produksjon av termokopp m/USB)
  • Galdre (utøvende musikkbedrift)
  • Takt og Tone (kulturarrangement og musikalske oppdrag)