Jansrud klarte ikke å kapre krystallkula

Verken Aleksander Aamodt Kilde eller Kjetil Jansrud klarte å tukte Dominik Paris i sesongens siste super-G-renn. Italieneren seiret og vant dermed krystallkula.

Kjetil Jansrud klarte ikke å tukte Dominic Paris i Super-G-cupen. Bildet er fra Kvitfjell tidligere i mars.   Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix

Nyheter

Paris innfridde favorittstempelet og kjørte inn til seier i Andorra torsdag. Det var 29-åringens tredje super-G-seier og sjuende verdenscupseier totalt denne sesongen.

Han vant med det krystallkula for første gang.

Det er første gang siden 2011 at en nordmann ikke har tatt hjem krystallkula i disiplinen. Aksel Lund Svindal (tre seirer), Jansrud (to) og Kilde (én) har sørget for norsk dominans i super-G de siste årene.

Mauro Caviezel fra Sveits ble nummer to, mens østerrikske Vincent Kriechmayr tok 3.-plassen i torsdagens renn.


Jansrud: - En kan telle utforsesongen min på én finger, og det er denne andreplassen

Kjetil Jansrud (33) ble nummer to bak Dominik Paris i verdenscupfinalen i utfor i Andorra. Sveitseren Beat Feuz tok hjem sammenlagtseieren.

 

Fornøyd

Både Kilde og Jansrud hadde muligheten til å hjem sammenlagtseieren i super-G-cupen. For at det skulle skje, måtte Paris havne flere plasser bak nordmennene.

Jansrud var først ut av de norske. 33-åringen har vært på pallen i tre av fire fullførte renn i super-G denne sesongen, og var ute etter en god avslutning. Han kjørte han feilfritt det øverste partiet, men havnet langt ut i flere svinger nedover. Det knappet også på tiden, og til slutt endte han som nummer fire. Opp til vinneren skilte 58 hundredeler.

– Det var egentlig veldig bra fram til den enorme kulen her. Jeg fløy så langt og jeg synes ikke det var spesielt digg å lande. Litt trøblete rygg og jeg får litt vondt. Det er en del av gamet, men det er en av de drøyeste vi har hatt hele året. Jeg mista litt rytmen og ble litt reservert, sa Jansrud til NRK.

Han ble med det nummer fire også i super-G-cupen.


World cup i Kvitfjell

Premien har beita ved startporten; alle på pallplass fekk spekeskinke frå Bonden Sylte

Utegrisar frå Bonden Sylte i Fåvang har vorte til spekeskinke, og alle på pallplass i World Cup-renna i Kvitfjell i helga fekk ein kilo kvar av den eksklusive utegrisen.

 

Ikke bekymra

Han er ikke bekymret for ryggen, men står over storslalåmfinalen grunnet smerter i hånden. Neste konkurranse for Jansrud er dermed NM senere i mars.

Heller ikke Kilde fikk den avslutningen han håpet på. 26-åringen havnet tidlig bakpå, og klarte aldri å kjempe mot ledertiden. Til slutt ble han nummer åtte, 1,14 sekunder bak vinneren. Dermed ble han nummer fem i super-G-cupen.