Urpremiere i Sør-Fron kirke under Peer Gynt-stemnet

Heidi Ruud Ellingsen byr på et helt unikt musikkteater på kirkekonserten under Peer Gynt-stemnet. Solveigs reise er tema.

Heidi Ruud Ellingsen spilte Solveig ved Gålåvatnet i 2014 og 2015. Det var der ideen til forestillinga kom.   Foto: Bård Gundersen

Hvorfor venta Solveig på Peer Gynt? Hvordan holdt hun ut? Spørsmålene undret Ruud Ellingsen på, da hun selv spilte Solveig på Gålå.   Foto: Bård Gundersen

Nyheter

Solveig kalles ofte verdens minste hovedrolle og med dette stykket ønsker Heidi Ruud Ellingsen å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

Under stemnet blir det urpremiere på stykket SOLVEIG.


Peer fra Gålå til Palmerhagen

En større del av Peer Gynt-stemnet skal lage liv i Vinstra by.

 

Gleder seg enormt

Ruud Ellingsen spilte Solveig i «Peer Gynt» på Gålå i 2014 og 2015, og det var der hun fikk ideen til forestillingen:

- Hvorfor er jeg bare en del av historien, og ikke en historie i meg selv? Jeg sitter bak en stein på tredje timen mens jeg venter på å få komme inn og synge Solveigs sang. Det er sommeren 2015, jeg er på Gålå.  Jeg venter, gjennom vinter og vår, i alle fall gjennom minusgrader og begynnende urinveisinfeksjon. tankene mine går til Solveig. hun satt ikke bare i tre timer og ventet på å få synge en sang. Nei, da, hun ventet i 60 år, alene i en gudsforlatt jordhytte, beskriver Ruud Ellingsen.


Duke Ellington til Kvamsfjellet

Storband og Duke Ellington er to av stikkordene for Peer Gynt-stemnets avslutningskonsert ved Rondane.

 

Hun stiller seg spørsmålene hva Solveig ventet på. Hvordan holdt hun ut? Var hun virkelig så tålmodig og trofast? Kunne det finnes en parallell ufortalt historie om Solveig?

- Denne historien ønsket jeg å skape. Sammen med Rolf Kristian Larsen på manus og Erlend Skomsvoll på musikk/komposisjon startet vi utforskningen av Solveigs liv. Vi har fått med oss Thorhildur Thorleifson på regi, og et stjernelag av musikere. Jeg gleder meg enormt til å komme tilbake til Gudbrandsdale med Solveigs historie, slik vi ser henne i dag. Det kunne ikke vært et bedre sted å ha urpremieren, siden ideen ble født her, sier Ruud Ellingsen.

Hvorfor venta Solveig på Peer Gynt? Hvordan holdt hun ut? Spørsmålene undret Ruud Ellingsen på, da hun selv spilte Solveig på Gålå.   Foto: Bård Gundersen

Verdenskjent gatekunstner i aksjon på Vinstra

Street art, eller gatekunst, er ikke et vanlig syn i Midtdalen. Men det kan være i ferd med å endre seg.

 

Åpna billettsalg

Sida hun har vært med på eventyret som Peer Gynt på Gålå er, føler hun en sterk tilhørighet til Peer Gynt familien på Gålå.

- Jeg ønsker alltid å komme tilbake, legger hun til.

Billettsalget til teaterkonserten SOLVEIG er nå åpnet, og for at de som kjøper billetter først skal få de beste plassene, vil plassene i kirka være nummerert.

– Vi vet at mange av både våre gjester og våre frivillige i Peer Gynt-familien har et kjært forhold til Heidi Ruud Ellingsen, så her tror vi det vil lønne seg å sikre seg plass tidlig, sier Rita Støstad, salgssjef i Peer Gynt as.

MED: Heidi Ruud Ellingsen
DRAMATIKER: Rolf Kristian LarsenKOMPONIST OG MUSIKER: Erlend SkomsvollMUSIKK: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen