Emil Nyeng forsvarte fjorårsseieren i Troll Ski Marathon

Regelbrudd gjorde årets utgave at Troll Ski Marathon litt spesiell.

Skiskytteren Emil Nyeng vant, som i fjor, Troll Ski Marathons 95 kilometer.  Foto: Arrangør

Nyheter

Denne gangen var ikke konkurransen med børse på ryggen. Men i det klassiske skirennet Troll Ski Marathon med staking og diaognalgang fra Venabu til Sjusjøen.


Vant sprintrenn i Sverige

Emil Nyeng endte på toppen av pallen i sesongens første renn på snø.

 

Disket for skøyting

Emil Nyeng fra Ringebu, som gjennom denne vintersesongen har omskolert seg fra langrennsløper til skiskytter, skulle forsvare fjoråsseieren i Troll Ski Marathons 95 kilometer. Det klarte han, selv om han kom inn som andremann i mål. Det hadde nemlig skjedd ting ute i løypa, kan Emil fortelle.

- Under løpet knakk førstemann i mål staven. For å holde følge med ledergruppa, som staket på blanke ski, skøytet han en halvtimes tid ute i løypa. Det var på forhånd annonsert fra arrangøren at det ville bli teknikkontroll i løypa, men vi løperne sa også i fra etter målgang om det som hadde skjedd. Jeg kom i mål fem minutter bak, men viste allerede før jeg gikk i mål at det her vile bli snakk om disk av førstemann og seier på meg.

- En seier er en seier?

- Ingen gunstig måte å vinne på, men vi har regler som skal skal følges, og slik må det være. Det er alltid morsomt å vinne. Å forsvare fjorårsseieren og vinne det siste skirennet i sesongen, smakte godt, sier Nyeng til Dølen.


Nyeng tok seier i Norgescupen - gleder seg til å møte de beste i NM

Emil Nyeng gikk helt til topps i skiskyttersprinten under Norgescupen i Orkdal.

 

Satser mot IBU

Nyeng har i sin første sesong som skiskytter vunnet både Svensk Mesterskap og renn i Norgescupen. Nå blir det pause en måneds tid.

- Fysisk trening blir det, men børsa blir lagt vekk. Sesongen har vært bra, men på slutten var jeg litt mett i hodet. Og da er du ikke mottakelig for den mentale treningen med børse, så den får kvile litt. Mitt mål er å være i god form til de første skiskytterrennene utpå forvinteren. Presterer jeg der, så kan det bli plass til å konkurrere i IBU - nivået under verdenscupen i skiskyting. Der ligger billetten og motivasjonen framover. Når det gjelder lag, vil jeg søke om fortsatt plass i "Mesterbakeren". Det er et lag som fungerer veldig bra på alle områder, forteller Nyeng.