Den store vårrengjøringen er i gang

Feiing og rengjøring av gater og fortau er et sikkert vårtegn.

Vårpussen er i gang på Vinstra stasjon. 

Nyheter

Vinterens utallige lass med grus skal vekk sentrumsgatene og der folk ferdes gatelangs. Det er et fast rituale i april og et sikkert vårtegn.


Organiserer storaksjon mot plastforurensing i hele Gudbrandsdalen

Et fellesprosjekt mot plastforurensning vil bruke 1,2 millioner kroner på plastrydding langs Laugen og sidevassdrag.

 

Ferdig til 17.mai

På Vinstra stasjon er ryddesajauen i gang, og det så støvskya står etter. Alt av grus skal bli samlet opp og kjørt vekk. Også i Lomoen og andre sentrumsområder på Vinstra har feiemaskinene vært i sving den siste uka. Alt for å klargjøre sentrumsgatene til glade mai-dager.


– Folk bruker baksidevegen som søppelplass

Arild Haugen ble sjokkert da han fredag tok seg en tur for å samle søppel langs baksidevegen mellom Vinstra og Kvam.

 

Ryddedugnad og ryddeuke

Det nærmer seg vårens store ryddedugnad,  "Strandryddeuka". Den er i år fra 29. april til 4. mai i regi av organisasjonen Hold Norge rent. Sjølve ryddedagen er lørdag 4. mai. Denne dagen ryddes det langs strender, elver og innsjøer over hele landet. Vil du delta, så kan du melde inn din egen ryddeaksjon via "ryddeportalen.no.  Midt-Gudbrandsdal Renovasjonsselskap (MGR) tar i mot avfallet gratis på betjente mottak i forbindelse med denne miljødugnaden.