Fire midtdøler viste muskler under norgescupen - Stakston leverte varene i Førde

Robert Stakston fra Sør-Fron leverte varene i sesongens tredje runde i norgescupen.

Sterk: Robert Stakston endte på førsteplass i sine vektklasser under helgas tredje runde i norgescupen. Her fra en treningsøkt tidligere i vinter.  Foto: Tor Larsen/arkiv

Nyheter

Lørdag var fire midtdøler i aksjon under norgescupen i håndbak. Øyvind Bjørnstad, Bjørnar Kvigstadhagen,Robert Stakston og Lars Mattis Andersen fra Sør-Fron deltok i konkurransen i Førde, den tredje av totalt åtte runder i norgescupen i håndbak.

Stakston tok førsteplassen både i «Senior Men +110 høyre» og «Senior Men +110 venstre» (tallet indikerer vektklasse) og plasserer seg på topp i sammendraget innenfor begge klasser.

Bjørnstad tok gull i -80 kg.-klassen høyre arm.


Gull og sølv til Stakston i Norgescupen

Håndbakbryteren Robert Stakston er i storform om dagen.Nærmer seg verdenstoppen

Tar et solid grep om håndbakeliten

Robert Stakston og Lars Mattis Andresen fra Lia på Sør-Fron har sanka haugevis med medaljer på nasjonalt nivå i håndbak. Nå er begge uttatt til VM.

 

Mål om belte og pengepremie

Andersen deltok i sin første norgescuprunde og endte på fjerdeplass i klassa «Senior Men -80 venstre» og andreplass i tilsvarende klasse for høyre hånd.

Dølene representerer Gausdal håndbakklubb. Klubben ligger på andreplass i sammendraget så langt, kun slått av Jølster idrettslag.

- Det er klart at åtte norgescupstevner koster litt med tanke på kjøring, hotellopphold og mat. Det økonomiske har litt å si oppi dette, sier Stakstok til Dølen.

Men sørfrøningen har et klart mål denne sesongen, nettopp for å kunne spe på lommeboka med noen kroner.

- Det venter en pengepremie og et stort tittelbelte for den som har vunnet mest innen slutten av året. Det må være målet mitt. Jeg skal prøve så godt jeg kan, sier Stakston.

Årets første runde gikk av stabelen på Fefor Høifjellshotell i februar. Da endte Stakston med sølv i venstre arm og gull i høyre arm i klassen 110 kilo+, i samme klasse som han fikk bronse under VM i håndbak i fjor høst.

Neste runde i norgescupen avholdes i Stavanger i juni, under NM-uka.