Fotograf på flyttefot

FoTobben flyttet inn i nye lokaler på Sødorptunet denne uka. Sjefen sjøl håper mer kompakte lokaler skal effektivisere drift og gi kunder mer innsyn i hva de driver med.

Fornøyd: Fotograf Anne M. Steine og de to ansatte har vært på flyttefot den siste tida.  Foto: Silje Josten Lien

Fasade: Butikken har holdt hus på Sødorptunet i mange år.  Foto: Silje Josten Lien

Nye lokaler: Steine og Torbjørn Slåen er i ferd med å finne seg til rette.   Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Det var en intens 1. mai, med mye flytting. Rett og slett en skikkelig dugnad med familie og venner, jeg veit ikke hvordan det skulle gått uten dem.

Anne M. Steine går gjennom de nye lokalene på Sødorptunet og viser det som snart skal bli nytt studio, enn så lenge litt kaotisk.

- Vil bli her

1. april overtok hun som daglig leder og eier av FoTobben etter Torbjørn Slåen. Bedriften ble etablert i 1992 og holder hus på Sødorptunet. Fotografen, som nylig fikk hederlig omtale for tre bilder under Landskonkurransen 2019, har jobbet i bedriften i 18 år.


Anne tar over bedrift i et presset marked

Etter 18 år som ansatt, tar Anne M. Steine over som daglig leder for FoTobben på Vinstra.


Til forskjell fra tidligere, får fotografen nå alt på ett plan. Pluss egen utgang på baksida, noe som ifølge Steine er en fordel når firbeinte familiemedlemmer deltar på fotografering.

Å flytte er ikke gjort på en dag eller to. Hun er ikke i tvil om at plasseringa er god.

- Vi ønsker å bli her på senteret, jeg tror det er liv laga å ha base her.

Gir «innsyn»

Kundemassen er variert, men en del kommer stadig tilbake. Sjøl om tilgangen på tilsvarende tjenester finnes nærmere hjemmet.

- Hyttefolk er lojale, jeg merker at de er ute etter noen som kan faget når de skal handle. Vi har hatt folk fra Oslo her, som har kommet med kunsten sin for å få den rammet inn hos oss, forteller Steine.

Hun ønsker at folk skal se at produksjonen fatisk foregår på stedet, og har dermed en åpning inn til verkstedet.

- Dette er et håndverk, og det meste foregår her. Det er det fint å kunne vise folk.

Flytting: Steine ser fram til flyttekaoset forsvinner, men sier seg fornøyd med å bytte lokaler for FoTobben.  Foto: Silje Josten Lien