Frykter vanskelige kjøreforhold

Torsdag morgen og formiddag er det ventet snø flere steder. Vegvesenet oppfordrer til å være riktig skodd.
Nyheter

Torsdagen byr på nedbør, som flere steder er ventet å falle som snø og/eller sludd. Statens vegvesen oppfordrer bilister til å vurdere transportmuligheter i områder der snøen vil kunne skape problemer.


Sundheim Bo- og treningssenter er stengt for besøkande - seks smitta av norovirus

Heile institusjonen er stengt for besøkande minst ut veka.

 

Venter snø

Meteorologene spår store nedbørsmengder over store deler av fylket og med det følger varsel om vanskelige kjøreforhold. Også tidligere denne uka har snøvær skapt trafikkaos langs veger i fylket, som på riksveg 4 over Lygna.

Torsdag kan det enkelte steder komme opptil 20 millimeter nedbør. I fjelltraktene er det ventet snø over 400-600 moh, med stigende snøgrense utover dagen.

-  Biler med sommerdekk kan skape kaos på vegene der nedbøren kommer som snø. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Er det mulig å la bilen stå torsdag, så gjør gjerne det, uttaler Asbjørn Stensrud, seksjonsleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

- Gode dekk

Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet er varslet og i beredskap, opplyser vegvesenet.

- De som skal ut å kjøre i slikt vær må ha gode dekk. De som kjører vogntog må legge på kjetting i tide. Stopp der det er trygt, og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger, sier Stensrud.


Glasopor fra Skjåk kommer sigende nedover Laugen

Glasopor i store mengder ligger nå på bredden langs Laugen gjennom Fron.