Mann i 20-årene omkom i brann i campingvogn på countryfestivalen

Politiet fikk melding om brannen i campingvogna i morgentimene fredag. Mannen i 20-åra kom fra Tynset i Østerdalen.

Brannsted: Campingvogna inne på festivalcampen er utbrent, og området er sperra av.  Foto: Silje Josten Lien

Innsatsleder: - Nå venter åstedsundersøkelser på stedet, sier insatsleder Svein Morten Laingen.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

Klokka 08.10 fredag morgen fikk politiet melding om at det brant i ei campingvogn på festivalcampen til Countryfestivalen i Kåja.

Det ble først meldt om at to personer hadde kommet seg ut av vogna, mens en tredjeperson ikke var gjort rede for. Ifølge innsatsleder Svein Morten Laingen, var det kun to personer i vogna, den tredje var en som kom til stedet.

En person ble funnet omkommet inne i vogna. Dette er en mann i 20-årene, ifølge politiet hjemmehørende på Tynset. De pårørende er nå varsla, opplyser lensmann Jon Gaarden.

Brannberedskap raskt på stedet

Festivalsjef Trond Stang Skurdal sier at det nå er politiet som tar hånd om saken videre.

- Vi tar oss av våre ansatte og våre gjester. Vi kommer til å fortsette med festivalen, men vi kommer til å ha noen markeringer ved oppstart, sier han.

Skurdal sier at det viktigste nå er å prate med hverandre. Han beskriver det hele som fryktelig tragisk.

- Kommunens kriseteam er på plass. Røde Kors er på plass, de har ei stor avdeling på festivalen. Alle som har et behov, får beskjed om å henvende seg der, sier han.

  Foto: Silje Josten Lien

Han forteller at festivalen har hatt hendelser tilbake i tid, men dødsbrann har de ikke opplevd før. Festivalen har en omfattende beredskapsplan, sier festivalsjefen.

- Ikke minst har vi en omfattende beredskap. Vi har et stort profesjonelt vakthold og eget brannslokkingsutstyr, veldig mange brannslukkingsapparat. Vi har også en traktor med 10-12 000 liter vann. De var raskt på åstedet, forteller Skurdal, som ikke har fått rukket å tenke så mye i morgentimene, sier han.

- Her må jeg bare gjøre det jeg skal. Jeg skal stå oppreist i det. Så får jeg sjøl prate med kriseteamet senere. Det vet jeg ikke nå om jeg vil trenge, sier en prega festivalsjef.

Tar avhør på stedet

- Vi var tre mann som reiste rett ut. Vi så med en gang at det var veldig mye røyk på sørlige del av feltet, og fikk raskt beskjed om at en person var savna, forteller innsatsleder Laingen.

- To kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt er på veg til Vinstra, for åstedsundersøkelser. Nå har vi notert oss vitner og tar avhør av dem på stedet. Dette er vitner som har vært tett opp mot åstedet.

Brannvesenet dekka biler og campingvogner i nærheten med skum, og det var ingen fare for spredning.